Nyhed

Jobrotation giver uddannelse til alle hos Bisca

Bisca styrker konkurrencen. Alle produktionsmedarbejdere skal have kompetenceløft. Det sker ved hjælp af jobrotation
Logo Bisca
Logo Bisca

Bisca styrker konkurrenceevnen ved at give alle produktionsmedarbejdere ekstra uddannelse. Det sker ved hjælp af ledige i jobrotation

Mens andre danske fremstillingsvirksomheder skærer ned og flytter produktion og arbejdspladser til udlandet, så tegner der sig et helt andet billede hos kiks- og kageproducenten Bisca på Sydsjælland.

Et nyt samarbejde med Vordingborg Kommune betyder, at alle produktionsmedarbejdere skal have et kompetenceløft igennem uddannelse.

Ledige snupper vikartjans 

Det kan lade sig gøre, fordi 15 til 20 ledige i Vordingborg Kommune får job på Bisca, mens fabrikkens egne medarbejdere bliver opkvalificeret på interne kurser og AMU-kurser.

- Det er enormt positivt, at vi nu skal få løftet kollegernes kompetencer igennem uddannelse, samtidig med at vi kan give ledige i Vordingborg Kommune en chance for at komme tilbage på arbejdsmarkedet, siger Bjarne Pedersen, tillidsrepræsentant for omkring 220 produktionsmedarbejdere på Bisca i Stege. 

Målet er, at medarbejderne skal kunne varetage flere forskellige arbejdsopgaver hos Bisca, og dermed skabe mere fleksibilitet i produktionen.

- Vi har et godt samarbejde med Vordingborg Kommune, som er med til at sikre at vi kan beholde arbejdspladser i området, siger Bjarne Pedersen. 

Bisca bliver i Stege

Indtil august har Bisca kun ejet halvdelen af produktionsbygningerne i Stege, og har lejet sig ind i resten.

Op til sommerferien har der været en vis usikkerhed blandt medarbejderne om fremtiden.

Ville Bisca flytte ud af landet eller til en anden landsdel?

Men 5. august fik medarbejderne den gode nyhed: Bisca har købt de resterende produktionsbygninger og bliver i Stege.

- Det har vakt jubel og glæde, at vi kan fortsætte og udvikle produktionen her i Stege. Der har været noget nervøsitet op til sommerferien. At vi styrke Biscas konkurrenceevne og samtidig får mere uddannelse er en win-win situation, siger Bjarne Pedersen.

Han håber at projektet for alvor skal sættes i gang over efteråret og forventer at det vil tage to til tre år, før alle medarbejdere har fået uddannelse.