Foto af To generationer af fiskehandlere. Carl Ahrenkiel /tv) og Kasper Gødvad Petersen sælger fisk i Vejle.
Nyhed

Fiskehandlerens tips til sensommer-fisk

Fisk er ligesom grøntsager - du skal vælge de rigtige fisk når der er sæson. Fiskehandleren Carl Ahrenkiel fra Vejle fortæller, hvilke fisk der passer godt til sensommeren

Fisk er ligesom grøntsager - du skal vælge de rigtige fisk når der er sæson. Fiskehandleren Carl Ahrenkiel fra Vejle fortæller, hvilke fisk der passer godt til sensommeren

På trods af økonomisk krise og hård konkurrence fra billige frosne supermarkeds-fisk, bliver der hver dag solgt hundredevis af kilo fisk fra Havnens Fiskehus i Vejle.

En god fiskehandler skal mere end bare udbene fisk og lægge dem på køl.

21-årige Kasper Gødvad Petersen er udlært fiskehandler i Havnens Fiskehus og arbejder til daglig sammen med 10 kolleger, der udbener, filetterer og tilbereder alverdens fisk. 

Fisk på arbejde og i fritiden

Selvom der ryger mange kilo fisk igennem hænderne hver dag, er der ofte fisk på menuen hjemme hos Kasper.

- Jeg spiser fisk flere gange om ugen, og jeg tager da også ud og kaster snøren i vandet, når tiden er til det, siger Kasper Gødvad Petersen. Han blev udlært fiskehandler for snart et år siden.

Makrel og ål er sensommer-fisk

Ikke alle fisk er lige gode hele året rundt. Derfor er det værd at holde øje med, hvilke fisk der er højsæson for. 

- Vi prøver at lære danskerne at der er sæson for fisk, ligesom grøntsager. Over foråret er skrubben eksempelvis meget bedre end rødspætten, siger Kasper Gødvad Petersen. 

Sensommeren er over os og lige nu er det højsæson for makrel og ål. 

- Stegte ål og hele makreller er virkelig gode lige nu. De er store og fede med masser af smag.

Havnens Fiskehus guider ikke bare kunderne til sæsonens bedste fisk.

De gør også en dyd ud af, at det skal være nemt at få fisken på middagsbordet. Havnens Fiskehus har omkring 45 forskellige færdigretter på menukortet.

- Vi laver mange færdigretter, som bare skal i ovnen med et skvæt fløde eller vin. Du får en hurtig ret, der smager af meget mere end en tør pizza, siger Kasper Gødvad Petersen.