• Find afdeling
    • Sjælland og Øerne
    • Nordjylland
    • Sydjylland
    • Midt-Vestjylland
    • Østjylland
    • Lillebælt-Fyn
  • Om Fødevareforbundet NNF
    • Organisation
    • Kontingent
    • Love og målprogram
    • Internationalt samarbejde
    • Klageråd
  • For tillidsvalgte
    • Førstegangsvalg af tillidsrepræsentant
    • Kurser
    • Arbejdsmiljørepræsentantens håndbog
    • Tillidsdialog
    • Ordbog for tillidsvalgte
    • Socialrådgivning
  • Presse
    • Pressekontakt
    • Pressebilleder
    • Logo
    • Tilmeld nyhedsbrev
    • Medlemsmagasinet Substans
  • Kontakt
    • Valgte
    • Medarbejdere
  • PL
  • UK
  • DE
  • Cookies
  • Nyheder
    • Se alle nyheder
    • Servicenyheder
    • Blogs
    • Podcast
    • Temaer
    • Medlemsmagasinet Substans
    • Tilmeld nyhedsbrev
  • Overenskomst
    • Mejeri
    • Butiksområdet
    • Fødevareindustri
    • Slagter-industri
  • A-kasse
    • Tast selv a-kassen
    • Ledig
    • CV
    • Jobsøgning
    • Uddannelse for ledige
    • Aktivering som ledig
    • Samtaler som ledig
    • Booking af samtaler
    • Efterløn
    • Feriedagpenge
    • Hvor meget får jeg udbetalt?
    • Hvornår bliver pengene udbetalt
    • Bliver du syg?
    • Om a-kassen
  • Uddannelse
    • Elev
    • Erhvervsuddannelser
    • Uddannelse for voksne
    • Voksenlærling
    • Støtte og godtgørelse
  • Arbejdsmiljø
    • Arbejdsskader
    • Sygdom og socialsager
    • Psykisk arbejdsmiljø
    • Arbejdspladsvurdering
    • Ensidigt gentaget arbejde
    • Kurser om arbejdsmiljø
    • Arbejdsmiljørepræsentant
    • Arbejdsmiljørepræsentantens håndbog
  • Medlemsfordele
    • Bliv medlem
    • Lej et feriehus
    • LO Plus Guldkort
    • Alka Forsikring
    • TestaViva
    • Billån
  • Find afdeling
    • Sjælland og Øerne
    • Nordjylland
    • Sydjylland
    • Midt-Vestjylland
    • Østjylland
    • Lillebælt-Fyn
  • Om Fødevareforbundet NNF
    • Organisation
    • Kontingent
    • Love og målprogram
    • Internationalt samarbejde
    • Klageråd
  • For tillidsvalgte
    • Førstegangsvalg af tillidsrepræsentant
    • Kurser
    • Arbejdsmiljørepræsentantens håndbog
    • Tillidsdialog
    • Ordbog for tillidsvalgte
    • Socialrådgivning
  • Presse
    • Pressekontakt
    • Pressebilleder
    • Logo
    • Tilmeld nyhedsbrev
    • Medlemsmagasinet Substans
  • Kontakt
    • Valgte
    • Medarbejdere

Relaterede

  • Nyhed

    Godt råd fra fagforeningen sikrede Erik 16.000 kr.

    Det er bedre at spørge en gang for meget end en gang for lidt. Det er den lære, Erik Jonassen har taget med sig, efter han sammen med Fødevareforbunde ...

  • Tema: Slidt helt ned

    Fødevareforbundet NNF i foretræde hos beskæftigelsesudvalget

    Slagteriarbejder Lars Nielsen fra Horsens og forbundsformand Ole Wehlast fik lejlighed til at fortælle beskæftigelsesudvalget om udfordringerne med ma ...

  • Nyhed

    Når velmente ord gør skade

    Når vi forsøger at hjælpe kolleger eller medarbejdere med stress, kan vores velmenende ord have den stik modsatte effekt

Seneste nyheder

  • Bliv bedre kørende med billigt billån
  • Åbent hus: Nye østjyske faciliteter
  • Familiedag i Fårup Sommerland
  • LO og FTF slår sig sammen til en ny hovedorganisation
  • Konflikt – Tilmelding og afmelding til Jobcenter
  • Pensionsordningen i Industriens Pension er blevet endnu bedre
  • Ny app fra PensionDanmark

Få slagteriarbejdere registreret med svine-MRSA

Share Share Share Share Share
Af Laurids Hovgaard Foto: Colourbox 28. august 2014

Svinebakterien MRSA smitter stadig flere og flere danskere. Bakterien smitter gennem levende svin. Alligevel er kun fem slagteriarbejdere registreret med smitten.

Antallet af smittede med den såkaldte svinebakteri MRSA-CC398 er eksploderet inden for de seneste år. Alene i år er 584 danskere blevet smittet.

Selvom bakterien typisk smitter ved kontakt med levende svin, har meget få slagteriarbejdere fået konstaret MRSA-virussen.

Tal fra Statens Serum Institut viser, at kun 21 slagteriarbejdere har fået konstateret MRSA-CC398 siden 2010.

Ifølge Robert Skov, overlæge og områdechef fra Statens Serum Institut, er det stort set kun de slagteriarbejdere, der arbejder med levende svin, der er i ekstra risiko for at blive smittet.

- Udenlandske opgørelser har vist, at det faktisk kun er personer der arbejder i den sorte ende der bliver testet positive for MRSA-virus, siger Robert Skov. 

Antal smittede - MRSA-CC398

 

Siden 2009 er fire personer er døde af den sejlivede MRSA-CC398, der er resistent over for antibiotika. 

Antallet af personer smittede med svinebakterien, er steget fra 12 i 2007 til 643 i 2013. MRSA-CC398 udgjorde i 2013 31 procent af alle nye MRSA-tilfælde i Danmark.

MRSA kan give infektioner, bylder og bumser, samt i sjældne tilfælde blodforgiftning.

Det er mennesker der i forvejen er syge og svækkede, som risikerer at blive alvorlig syge eller i værste fald dø af svine-MRSA.

Sunde og raske danskere kan blive smittet, men uden at mærke nogen symptomer. 

Bekymringer taget alvorligt

På Danish Crowns slagteri i Sæby har der været en vis bekymring for svinebakterien hos de ansatte, der arbejder med levende svin. Derfor har man afholdt et informationsmøde om smittefaren og hvordan man håndterer den. 

- Vi har fået en god orientering om risikoen for MRSA. En del kolleger har været bekymrede for sig selv og ikke mindst familien. Vi kan ikke gøre meget for at nedbringe smittefaren, da vi i forvejen har et højt hygiejneniveau, siger Karsten Thomsen, tillidsrepræsentant på Danish Crown i Sæby. 

Selvom kun fem slagteriarbejdere har fået konstateret svine-MRSA i år, er der formentlig flere, som går rundt med bakterien i kroppen uden at ane det. Er man sund og rask, vil de færreste opdage at de er ramt af bakterien.

Mellem 6.000-12.000 danskere går formentlig intetanende rundt og er smittet med den multiresistente svinebakterie MRSA-CC398.

Det viser beregninger foretaget af to førende MRSA-eksperter. Det skriver Politiken.

Arbejder du i stalden

Hvis man er i tvivl om man er smittet, kan man kontakte sin egen læge og fortælle, at man arbejder med levende svin - så kan man blive testet.

Skal du til lægen, sygehuset eller tandlægen, så husk at fortæl at du arbejder med levende svin.

Hvis det bliver opdaget for sent, kan du få aflyst din tid hos tandlægen eller en operation. Samtidig kan din læge eller tandlæge give dig den rigtige antibiotika-behandling.

Som MRSA-smittet kan du være resistent over for bestemt typer penicillin.

Det er vigtigt at huske, at man sagtens kan gå på arbejde, komme i skoler og gå i daginstitution, selvom man er smittet med MRSA-CC398.

Arbejder du med levende svin, så læse Sundhedsstyrelsens anbefalinger her

Nyhed

  • Nyhedsbrev

    Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Vi sender dig en mail med de seneste nyheder fra nnf.dk. Nyhedsbrevet kommer ca. en gang om ugen.

Relaterede

  • Nyhed

    Godt råd fra fagforeningen sikrede Erik 16.000 kr.

    Det er bedre at spørge en gang for meget end en gang for lidt. Det er den lære, Erik Jonassen har taget med sig, efter han sammen med Fødevareforbunde ...

  • Tema: Slidt helt ned

    Fødevareforbundet NNF i foretræde hos beskæftigelsesudvalget

    Slagteriarbejder Lars Nielsen fra Horsens og forbundsformand Ole Wehlast fik lejlighed til at fortælle beskæftigelsesudvalget om udfordringerne med ma ...

  • Nyhed

    Når velmente ord gør skade

    Når vi forsøger at hjælpe kolleger eller medarbejdere med stress, kan vores velmenende ord have den stik modsatte effekt

Seneste nyheder

  • Bliv bedre kørende med billigt billån
  • Åbent hus: Nye østjyske faciliteter
  • Familiedag i Fårup Sommerland
  • LO og FTF slår sig sammen til en ny hovedorganisation
  • Konflikt – Tilmelding og afmelding til Jobcenter
  • Pensionsordningen i Industriens Pension er blevet endnu bedre
  • Ny app fra PensionDanmark

Fødevareforbundet NNF

Vi er fagforeningen for dig der arbejder indenfor nogle af Danmarks vigtigste brancher: bager, slagter, mejeri, sukker- og chokoladeindustrien samt tobaksindustrien.

Med cirka 20.000 medlemmer er vi en stærk fagforening, der er til for medlemmerne.

Som en del af LO, er vi en del af et stærkt fællesskab.

Genveje

  • Vil du være medlem?
  • Kontakt
  • Find afdeling
  • Kontingent 2018
  • Presse
  • Tilmeld nyhedsbrev
  • Medlemsmagasinet Substans
  • Velkommen til Fødevareforbundet NNFs A-kasse
  • Hvor meget får jeg udbetalt?
  • Hvornår bliver pengene udbetalt?

Tilmeld nyhedsbrev

Seneste Substans

Fødevareforbundet NNF - Molestien 7 - 2450 København SV - Tel: 38 18 72 72 - nnf@nnf.dk