Nyhed

Arla-fyringer på vej efter russisk import-forbud

Russisk import-forbud risikerer at koste op mod 75 Arla-medarbejdere jobbet. Fødevareforbundet NNF er klar til dialog og håber på færrest mulige fyringer

Russisk import-forbud risikerer at koste op mod 75 Arla-medarbejdere jobbet. Fødevareforbundet NNF er klar til dialog og håber på færrest mulige fyringer

Rusland har lukket for stort set al import af fødevarer fra EU, og dermed også Danmark. Arla eksporterer hvert år mejeriprodukter til Rusland for omkring 1 milliarder kroner.

Derfor vil et længerevarende importforbud koste dyrt.

Arla har fredag meldt ud, at de forventer at afskedige mellem 50 og 75 medarbejdere fordelt på ni mejerier landet over. 

- Det er en meget kedelig nyhed, som vi kun kan beklage. Nu forventer vi, at Arla tager en dialog med tillidsrepræsentanterne på de berørte mejerier, så antallet af fyringer kan begrænses eller helt undgås, siger Poul Erik Faarkrog, forbundssekretær for mejeriområdet i Fødevareforbundet NNF. 

Han forklarer, at overenskomsten giver forskellige muligheder for at undgå og begrænse fyringer. 

- Vi står klar til at hjælpe, hvis de lokale tillidsrepræsentanter har behov for hjælp. Vores klare mål er, at forhindre eller reducere antallet af fyringer, siger Poul Erik Faarkrog. 

Det er hovedsageligt Arlas danske mejerier, der er berørte af forbuddet.

Det drejer sig om mejerierne Holstebro Mejeri, Holstebro Flødeost, Nr. Vium, Taulov, Troldhede, Kruså, Bislev, Rødkærsbro og Høgelund.

Især Arla Troldhede ved Videbæk ser ud til at blive hårdest ramt.  

Svine-eksport ramt siden februar

Arla er ikke den eneste fødevarevirksomhed der er ramt af russisk import-stop.

Danish Crown kan heller ikke sælge sine produkter i Rusland.

Men sådan har det været siden februar, hvor en mistanke om svinepest i Litauen fik Rusland til at lukke for import af al svinekød fra Europa.