Nyhed

Rekordmange fødevarearbejdere har stemt om overenskomsten

To ud af tre medlemmer af Fødevareforbundet NNF har stemt om de nye overenskomster. Det er rekord blandt LO-fagforeninger

To ud af tre medlemmer af Fødevareforbundet NNF har stemt om de nye overenskomster. Det er rekord blandt LO-fagforeninger

Der har været rift om at få lov at stemme på arbejdspladserne i de sidste uger. 64 procent af Fødevareforbundet NNF's stemmeberettigede medlemmer har valgt at stemme om deres nye overenskomst. Det gør Fødevareforbundet NNF til det LO-forbund, hvor flest medlemmer har stemt om de nye overenskomster.

- Jeg er utroligt stolt over vores høje stemmeprocent. Vores tillidsrepræsentanter har gjort et stort arbejde ude på arbejdspladserne, og det er takket været deres indsats, at Fødevareforbundet NNF igen og igen er det forbund, der har den højeste stemmeprocent, siger Ole Wehlast, forbundsformand for Fødevareforbundet NNF.

I gennemsnit har 37 procent af LO-medlemmerne stemt om deres nye overenskomst. 

Flere vil stemme

Stemmeprocenten ved årets afstemning er ti procent højere end ved sidste afstemning i 2012. Dengang stemte 53 procent ved overenskomst-afstemningen, mens den i år er på 64 procent. Topscoren er de ansatte på landets mejerier. Her har 78 procent sat et kryds på stemmesedlen.

- Langt de fleste af vores medlemmer stemmer ude på deres arbejdspladser, og det har mange fordele. Dels er jeg helt sikker på, at det er med til at trække stemmeprocenten op. Men samtidig bliver det tydeligt - på de virksomheder, hvor nogle af medarbejderne har fravalgt et medlemskab af den rigtige fagforening - at de er forbeholdt medlemmerne af Fødevareforbundet NNF at stemme om overenskomsten, mener Ole Wehlast.

Så mange stemte om overenskomsterne