Foto af På trods af mindre forsinkelser og tekniske problemer, slagtes hundredevis af kreaturer på det nye superslagteri i Holsted
Nyhed

Danish Crown Beef: Knap 100 ansatte mangler stadig job

Nyt superslagteri i Holsted i Sønderjylland betyder flyttedag for 229 slagteriarbejdere i Danish Crown Beef. Knap 100 ansatte står uden job, når fire afdelinger lukker og flytter til Holsted.

Nyt superslagteri i Holsted i Sønderjylland betyder flyttedag for 229 slagteriarbejdere i Danish Crown Beef. Knap 100 ansatte står uden job, når fire afdelinger af Danish Crown Beef lukker og flytter til Holsted

De seneste uger har budt på store omvæltninger for mange medarbejdere på Danish Crown Beef.

Kreaturslagterierne i Holstebro og Tønder har gennemført den sidste slagtning, mens afdelingerne i Faarvang og Skjern lukker ned i løbet af maj. Fremover er de fire afdelinger samlet på det nye superslagteri i Holsted i Sønderjylland. I alt er 365 slagteriarbejdere er påvirket af lukningerne.

- Det har været en lang proces, og jeg er glad for at flertallet af kollegaerne fremover bliver ved med at arbejde i Danish Crown Beef, siger Per Lund Brunsgaard, tillidsrepræsentant og jobbankbestyrer i Danish Crown Beef.

Flertallet er sikret job         

229 ud af alle 365 medarbejdere har sikret sig et fremtidigt job i Danish Crown - langt de fleste på superslagteriet i Holsted. Det er især medarbejdere fra slagterierne i Tønder og Skjern som er flyttet med til Holsted, mens mange fra Holstebro og Faarvang har opgivet at flytte på grund af den lange transporttid.

Derfor står omkring 100 kolleger netop nu uden arbejde eller har udsigt til at blive ledige i den kommende tid.

- Det har været en langstrakt proces at finde arbejde og uddannelse til de mange der ikke fortsætter i Danish Crown. Mange har udskudt beslutningen indtil det sidste. Lige nu har vi omkring 20 kolleger på kurser, så de bliver rustet bedre til at finde arbejde. Jobbanken fortsætter året ud, siger Per Lund Brunsgaard.

4.500 slagtninger om ugen

Slagteriet i Holsted er bygget til at slagte cirka 4.500 kreaturer om ugen. Det svarer til cirka halvdelen af alle de kreaturer, der slagtes om ugen i Danmark. I alt har 172 produktionsmedarbejdere pt. deres gang i Holsted.

- Det går den rigtige vej, for det går stille og roligt fremad hver dag, forklarer fabrikschef Per Svane Knudsen til Danish Crowns hjemmeside.

Han forventer at komme op på 550 slagtede dyr i denne uge, og dermed er næsten to tredjedele af vejen til fuld kapacitet nået.

Målet er at slagte 900 dyr om dagen, når slagteriet er fuldt kørt ind.

Her er medarbejderne lige nu

365 medarbejdere bliver påvirket af de fire lukninger og åbningen af det nye kreaturslagteri i Holsted. Her kan du se et øjebliksbillede af medarbejdernes situation på de fire slagterier.