Nyhed

Julemarcipanen er ikke i fare

Siden en brand i en sukkersilo, har marcipanproduktionen på Odense Marcipan ligget stille. Men julekonfekten er ikke i fare, beroliger tillidsrepræsentanten.

Det udløste storalarm, da politiet i Odense onsdag den 11/9 kl. 14:09 fik alarmen om brand på Odense Marcipan. Brandfolkene fik dog hurtigt styr på ilden, og efter tre timer havde brandfolkene fået slukket den brændende silo.

Helt naturligt blev medarbejderne på fabrikken chokeret over branden:

- Heldigvis kom ingen til skade, og det er naturligvis det allervigtigste. Men det er klart, at vi bliver bekymrede, når der pludselig opstår brand på vores arbejdsplads, fortæller tillidsrepræsentant på Odense Marcipan Peer Sørensen.

Marcipanproduktionen ligger stille en uge

Branden i siloen rammer produktionen af marcipan, mens produktionen af chokolade og nougat ikke er berørt af branden.

Til gengæld stod det hurtigt klart, at de 70 medarbejdere, der er beskæftiget i marcipanproduktion, ville få nogle ufrivillige fridage:

- Branden rammer den kommende produktion. Medarbejderne i pakkeriet har været på arbejde de sidste par dage, mens produktionsmedarbejderne er blevet sendt på afspadsering eller afholder feriefridage. Når produktionen kommer op at køre igen, vil der blive behov for noget overarbejde og weekendarbejde, så medarbejderne får mulighed for at tjene det tabte ind igen, forklarer Peer Sørensen.

Man har valgt at sende folk hjem for egne penge, fremfor at melde en force majeure ud - det ville nemlig betyde, at medarbejderne skulle melde sig i a-kassen og få dagpenge indtil arbejdet kan genoptages:

- På den her måde løser vi situationen så fleksibelt som muligt. Og det kan vi gøre, fordi vi allerede regner med at kunne genoptage produktionen på onsdag, forklarer Peer Sørensen, der har siddet i den beredskabsgruppe, der blev nedsat umiddelbart efter branden.

Det betyder også, at ingen behøver frygte for at stå og mangle marcipan til alle julelækkerierne:

- Julemarcipanen er reddet, fastslår Peer Sørensen.