Nyhed

Pension er blevet hottere

Tillidsrepræsentanterne har en vigtig rolle, når pension skal på dagsordenen, mener fællestillidsrepræsentant og chauffør på Arla Foods i Slagelse, Jens Peter Petersen. Han deltog fornylig i PensionDanmarks årlige TR-Forum.

Tillidsrepræsentanterne har en vigtig rolle, når pension skal på dagsordenen, mener fællestillidsrepræsentant og chauffør på Arla Foods i Slagelse, Jens Peter Petersen. Han deltog fornylig i PensionDanmarks årlige TR-Forum.

- Mine kolleger ved godt, at de har en pensionsordning, og de fleste ved også at den både indeholder forsikringer og typisk også en sundhedsordning, fortæller fællestillidsrepræsentant og chauffør på Arla Foods i Slagelse, Jens Pe-ter Petersen.

Jens Peter deltog for nylig i PensionDanmarks årlige konference for tillidsrepræsentanter, TR-Forum, i Middelfart. I den forbindelse havde PensionDanmark lavet en ny undersøgelse blandt tillidsrepræsentanterne, hvor 54 % svarer, at interessen for pension de senere år er steget blandt kollegerne. Kun 4 %  oplever faldende interesse.

Pension skal være nemt at gå til

I sit indlæg på TR-Forum forklarede administrerende direktør i PensionDanmark Torben Möger Pedersen, den øgede interesse med, at selskabet forsøger at gøre pension nemt at gå til. Bl.a. ved at give medlemmerne gode muligheder for selvbetjening via pc'en og app.

- De personlige sider på Din Pension giver et godt overblik, og det er nemt at skrue op eller ned for forsikringsdækningerne, hvis man ønsker det. Derfor opfordrer jeg også mine kolleger til, at de selv skal tjekke deres pension - enten på PensionDanmarks hjemmeside eller via app'en, siger Jens Peter.

Sundhedsordningen gør en stor forskel for mange

Jens Peter har netop haft en oplevelse, hvor PensionDanmarks sundhedsordning var med til at hjælpe en kollega med dårlig ryg. Faktisk var ryggen blevet så slem, at kollegaen måtte melde afbud til Arla Foods' mc-træf.

- Da han meldte afbud, ønskede jeg god bedring og mindede ham om sundhedsordningen. Den havde han glemt, og han fik virkelig brug for den og var igennem et længere forløb, som fik ham op på motorcyklen igen, fortæller Jens Peter.

Han vurderer, at sundhedsordningen kan være et godt fundament for, at tillidsre-præsentanter kan tale om pension med kollegerne.

- Speciel de unge kan få øjnene op for pensionsordningens muligheder via sundheds-ordningen. Det har vi gode erfaringer med, siger Jens Peter. 

Minister og "Hjerne-Madsen"

På TR-Forum var der desuden indlæg af minister for sundhed og forebyggelse Astrid Krag, der fortalte om regeringens planer på sundhedsområdet. Deltagerne fik en status på udviklingen inden for deres eget brancheområde. Og så rundede hjerneforsker Peter Lund Madsen TR-Forum af med at forklare, hvorfor pension traditionelt er et emne, som menneskehjerner har svært ved at forholde sig til.

FAKTA - Sådan downloader du PensionDanmarks app

Du aktiverer app'en via din personlige side på pension.dk/dinegenpension, hvor du logger på med NemID. Her klikker du på "Aktivér mobil" og følger anvisningerne. På den måde hentes app'en automatisk fra enten App Store eller Google Play.

FAKTA - Hvad er TR-Forum?

Som en del af medlemsdemokratiet i PensionDanmark mødes tillids­repræsentanter for at diskutere pensionsordningen - og hvordan den kan gøres bedre. De enkelte fagforbund udpeger medlemmerne til TR-Forum, som PensionDanmark holder én gang om året.

TR-Forum er også med til at give PensionDanmarks seks branchebestyrelser inspiration til at videreudvikle pensionsordningen. Ved TR-Forum vælges lønmodtagernes repræsentanter til branchebestyrelserne.