Foto af Finansloven er i hus. Det kunne have været bedre, men helt skidt er det ikke, mener Ole Wehlast
Nyhed

Et regnbue-forlig

-Det kunne have været bedre, men helt skidt er det ikke, konstaterer Fødevareforbundet NNF om det mangefarvede-finanslovsforslag.
Ole Wehlast forbundsformand
Ole Wehlast forbundsformand

-Det kunne have været bedre, men helt skidt er det ikke, konstaterer Fødevareforbundet NNF om det mangefarvede-finanslovsforslag.

Det lå i kortene, at regeringen ville indgå finansloven for 2014 med støttepartiet Enhedslisten, men sådan gik det ikke.

Tirsdag aften kunne finansminister Bjarne Corydon (S) fremlægge et forslag for landets husholdningsbudget næste år, med Venstre og Konservative i ryggen.

- Det var ikke lige, hvad vi havde ventet, og som mange andre havde jeg gerne set en lidt rødere finanslov, men når det er sagt, så ser forslaget ikke helt dumt ud, mener forbundsformand i Fødevareforbundet NNF Ole Wehlast.

Vækst og beskæftigelse

I den positive ende hæfter han sig ved, at finanslovsforslaget peger i retning af muligheder for øget vækst og beskæftigelse:

- Vi er meget optaget af at være med til at sikre, at vores medlemmer, der er beskæftiget indenfor fødevareindustrien, også har et job i morgen og næste år. En fremrykning af Vækstplanens tiltag er absolut positivt for vores medlemmer. Samtidig er jeg også tilfreds med, at regeringen øger beskæftigelsesfradraget, så der bliver lidt mere at gøre godt med - også for de lavetlønnede, siger Ole Wehlast.

Store mangler

Samtidig kan Ole Wehlast dog ikke skjule sin skuffelse over, at nogle af de meget store forbedringer, der var fremme i forbindelse med regeringens forhandlinger med Enhedslisten:

- Jeg havde set frem til en finanslov, der bar præg af en rød regering med visioner og respekt for fagbevægelsen. En forhøjelse af fradraget for fagforeningskontingentet, ville have gjort det markant lettere for fagbevægelsen at vedligeholde den danske model og sikre et fornuftigt arbejdsmarked til gavn for alle.

Også det faktum, at alle hensigter om at begrænse social dumping, røg ud med Enhedslistens badevand, skuffer Ole Wehlast.

- En blå regeringen havde ganske givet præsentereret en endnu værre finanslov, så helt skidt er det ikke. Nu har vi fået en rød finanslov med et blåt og et grønt skær - et regnbue forlig!