Nyhed

Arbejdsnedlæggelse slut i Aalestrup

Nu skal der arbejdes på at lave et samarbejdsudvalg på Aalestrup Eksportslagteri
GENREBILLEDE Malkeko på græs
GENREBILLEDE Malkeko på græs

Nu skal der arbejdes på at lave et samarbejdsudvalg på Aalestrup Eksportslagteri

Arbejdet på Aalestrup Eksportslagteri blev mandag morgen normaliseret.

12 slagteriarbejdere nedlagde torsdag arbejdet i protest mod, at tillidsmand Sander Østergaard havde fået en mundtlig advarsel.

- Slagteriarbejderne har valgt at genoptage arbejdet. Der er nu lavet en aftale om, at man vil forsøge at få et samarbejdsudvalg op at stå på slagteriet, oplyser afdelingsformand John Christiansen, Fødevareforbundet NNF Nordjylland.

De 12 slagteriarbejdere nedlagde arbejdet, fordi de var utilfredse med, at tillidsrepræsentant Sander Østergaard havde fået en mundtlig advarsel af slagteriets ejer Lars Andersen. Det skete, da Sander Østergaard forlod sit arbejde på slagtekæden uden at have bedt sin mester om at skaffe en afløser.  Tillidsrepræsentanten skulle tjekke slagteriarbejdernes lønsedler på kontoret.

- Der er ingen dyr til slagtning i dag, så arbejdet går først rigtigt i gang tirsdag morgen, oplyser John Christiansen. Den mundtlige advarsel er ikke trukket tilbage og står ved magt de kommende tre måneder.

Berigtigelse

I den artikel Fødevareforbundet NNF bragte den 1. november 2013, fremgik det, at slagteriets ejer i forbindelse med arbejdsnedlæggelsen havde truet de polske medarbejdere med at fyre dem og få dem smidt ud af landet, hvis de deltog i den overenskomststridige arbejdsnedlæggelse.

Den situation kan ejer Lars Andersen ikke genkende, og da det ikke har været muligt for Fødevareforbundet NNF at få bekræftet udtalelserne fra anden side, er de slettet fra artiklen.