Nyhed

Fællesskabets styrke

16 medarbejdere hos Kødgrossisten i Vemmelev står nu sammen i kampen for at få en overenskomst. Og her kan Fødevareforbundet NNF noget hverken Krifa eller Det Faglige hus kan

I en tid, hvor flere og flere medarbejdere vender de rigtige fagforeninger ryggen og sætter deres lid til de gule forsikringsforeninger, går 16 medarbejdere hos Kødgrossisten i den anden vej. De vil have den sikkerhed en overenskomst giver dem, og de fordele et medlemskab hos Fødevareforbundet NNF tilbyder.

-For når man står med håret i postkassen, så er det den rigtige fagforening, der kan hjælpe, som den nyvalgte tillidsrepræsentant på virksomheden Mads Danielsen forklarer.

Medarbejderne hos Kødgrossisten har i dag ikke nogen overenskomst, og det er de utilfredse med. Derfor tog to af medarbejderne kontakt med Fødevareforbundet NNF, der nu er gået i gang med de indledende forhandlinger med virksomhedens arbejdsgiverorganisation Dansk Erhverv. Og det har samtidig fået medarbejderne til at træffe et helt essentielt valg; de har meldt sig ind i Fødevareforbundet NNF.

Alt det de gule ikke kan
Mads Danielsen var indtil torsdag i sidste uge medlem af Krifa:

-Jeg har aldrig haft brug for en fagforening, og derfor valgte jeg i sin tid den billigste mulighed, og det var Krifa. Men Krifa kan ikke hjælpe mig med at få en ordentlig overenskomst, og jeg er heller ikke sikker på, at de kan hjælpe mig, hvis jeg pludselig har problemer på min arbejdsplads, forklarer han.

Torsdag aften var medarbejderne samlet til møde med Fødevareforbundet NNFs lokalafdeling for Sjælland og Øerne, og her traf langt de fleste medarbejdere samme valg som Mads Danielsen:

-Seks medarbejdere var allerede medlem hos os, ogsyv valgte at melde sig ind efter mødet. Heraf komtre fra Det Faglige Hus,to fra Krifa, en var ikke medlem noget sted og en var kun medlem af forbundets a-kasse, fortæller faglig sekretær Lars Langhoff Madsen.

Udover sikkerheden i at være medlem af den fagforening, der kender ens fag allerbedst og som kan forhandle med virksomheden og dens arbejdsgiverorganisation, så var medarbejderne også tilfredse med at komme over i en fagforening, der giver sine medlemmer en række ekstra medlemsfordele:

-De billige forsikringsordninger og muligheden for at købe ind med rabat ved hjælp af LO Plus-kortet betyder jo, at prisforskellen mellem Krifa og Fødevareforbundet NNF er tjent ind i løbet af få måneder, siger Mads Danielsen.

Et vigtigt papir
Når medarbejderne så gerne vil have en overenskomst, skyldes det, at den tilbyder en helt enestående sikkerhed i forhold til ledelsen:

-Med en overenskomst er der klare linjer mellem os og ledelsen. Mine kollegaer og jeg håber, at den vil hjælpe os med at kunne stærkt som en enhed overfor ledelsen, og den vil forhåbentlig gøre vores arbejdsdag meget nemmere, forklarer Mads Danielsen.

Indtil videre må medarbejderne dog klare sig uden en overenskomst, men med den fælles beslutning om at blive medlem af Fødevareforbundet NNF, står de allerede nu stærkt som medlemmer af et fagligt fællesskab, der står klar til at hjælpe dem, hvis noget går skævt:

-Vi har vel bare fundet ud af, at prisen ikke er alt, siger Mads Danielsen.