Nyhed

Trækker produktion hjem fra Polen

Det skaber 15 nye arbejdspladser på Easyfood i Kolding, når produktionen af kærnemælkshorn trækkes hjem

Det skaber 15 nye arbejdspladser på Easyfood i Kolding, når produktionen af kærnemælkshorn trækkes hjem

Af Claus Gjedsig. Foto: Jens Bach.

Efter ti år i Polen trækker Easyfood produktionen af kærnemælkshorn tilbage til Danmark og skaber 15 nye arbejdspladser i Kolding. Det betyder, at der nu er omkring hundrede ansatte på fabrikken i Kolding.

– Selv om lønningerne er fem til seks gange lavere i Polen end i Danmark, har vi besluttet at trække produktionen hjem. Den skandinaviske arbejdskultur, som vi har på Easyfood, finder man ikke på virksomheder syd for grænsen. Innovationskraften er langt større, når man producerer i Danmark, siger direktør Flemming Paasch.

Da Easyfood for en del år siden begyndte at lægge en del af produktionen i udlandet var det for at skabe mere fleksibilitet. Men man har ikke opnået det, man gerne ville.

– Hvis valget eksempelvis faldt på Polen, så tog vores testbager ned og instruerede medarbejderne i, hvordan produktet skulle laves. Men det, vi oplever, er, at det kun er vores testbager, der træffer alle afgørelser. En polsk bager gør det han eller hun bliver instrueret i. Hverken mere eller mindre.

– Det er modsat på Easyfood i Danmark. Her deltager alle medarbejderne i denne proces. Man er ikke bange for at stille kritiske spørgsmål og komme med gode ideer. Ideer fra medarbejderne har bl.a. betydet, at vi kan køre 50 procent mere igennem i produktionen på mange af vores produkter. Det er medarbejdere, man har dyb respekt for.

– Det er altså den nordiske kultur, der gør, at vi nu flytter endnu en produktion hjem til Danmark.

Tidligere lagde vi omkring 35 procent af produktionen i udlandet. I dag er den procentdel nede på under 15.

– For, siger Flemming Paasch, der er visse produktioner, vi er nødt til at lægge i udlandet, fordi vi simpelthen ikke selv kan lave dem. Det er eksempelvis de specielle tyrkiske brød, som vi får lavet i Bosnien.

Afdelingsformand i Fødevareforbundet NNF Lillebælt-Fyn, Paul Fruergaard Sørensen, siger, at det er super, at der skabes nye arbejdspladser på Easyfood.

– Det er en arbejdsplads, som vi har et virkelig godt samarbejde med. Eksempelvis henvender man sig altid i afdelingen, når man søger nye medarbejdere. Den måde Easyfood drives på, kunne mange virksomheder lære af. Vores medlemmer giver i alle tilfælde udtryk for, at de har et stort ansvar, siger Paul Fruergaard Sørensen.