Nyhed

Taulov Mejeri nye ansatte skal være faguddannede

Arla samler produktionen af gul ost i Taulov, og investerer en halv milliard kroner

Af Claus Gjedsig.

Mejerigiganten Arla er i gang med et projekt på Taulov Mejeri, hvor man investerer over en halv milliard kroner over nogle år. I øjeblikket er man i fuld gang med at bygge nyt, lige som produktionen moderniseres og dermed effektiviseres.

Fællestillidsmand Kurt Allan Olesen siger, at det betyder både fyringer og nyansættelser. Siden november er der fyret ti i pakkeriet, mens man kort før jul havde held til at flytte syv-otte medarbejdere fra Taulovs pakkeri til Korsvejens Mejeri, hvor man på grund af et øget arbejdspres benyttede sig af vikarer.

– På den måde undgik disse kolleger en fyreseddel, og de er fortsat på Korsvejens Mejeri her 12 uger efter. Så bliver man glad som tillidsmand, siger Kurt Allan Olesen.

Behov for faglærte

Baggrunden for, at man nu bygger og moderniserer på Taulov Mejeri er, at Arla besluttede at lukke mejerierne i Klovborg, Hjørring og Falkenberg i Sverige og flytte produktionen af gul ost til Taulov.

– Når det nye mejeri står færdigt og produktionslinjerne kører, så skal der være ansat maks. 25 nye medarbejdere i produktionen. Men arbejdet gør, at det skal være mejerister eller mejeriteknikere, og dem er der ikke mange ledige af.

Indførelsen af højteknologi og robotter gør, at de ansatte skal være specialister på deres felt. På mejeriet får man således også AGV-trucks, de såkaldte førerløse trucks, der styres fra en computer.

– Det må appellere til, at man videreuddanner sig. Fremtiden på danske mejerier er baseret på uddannet arbejdskraft.

Fyringer i horisonten

Kurt Allan Olesen ser med lidt frygt frem til sommer, hvor det nye mejeri skulle køre optimalt.

– Jeg er desværre bange for, at det igen vil betyde fyringer i pakkeriet, siger han.

De 500 millioner kroner er i en pulje, som man bruger af i øjeblikket. Bl.a. har man investeret 14 millioner kroner i en ny kantine til de ansatte.