Nyhed

Jutland Meat under konkursbehandling

215 slagteriarbejdere mister deres arbejde, hvis der ikke findes en køber til svineslagteriet i Struer inden to uger

215 slagteriarbejdere mister deres arbejde, hvis der ikke findes en køber til svineslagteriet i Struer inden to uger

Af Claus Gjedsig

Ejeren af svineslagteriet Jutland Meat i Struer, hollænderen Frans Stortelder, bad fredag eftermiddag skifteretten tage slagteriet under konkursbehandling. Frans Stortelder har i et par år søgt efter investorer eller en køber, men det er ikke lykkedes.

Advokat Anders Hauge Gløde fra advokatfirmaet Bech-Bruun i København, er udpeget som kurator, og han har nu 14 dage til at finde en løsning. Sker det ikke vil 215 slagteriarbejdere og 35 funktionærer miste deres arbejde.

Rygter var ikke opspind
Torsdag måtte slagteriet sende medarbejderne hjem, fordi bønderne holdt deres svin tilbage eller sendte dem til andre slagterier. Tillidsrepræsentant Ole Hedegaard kaldte rygterne om, at slagteriet var økonomisk i knæ, for opspind.

– Men desværre holdt rygterne stik. Det forventede jeg ikke. Konkursbehandlingen kom som en bombe på mødet fredag eftermiddag, hvor medarbejderne var indkaldt. På den anden side er jeg ikke overrasket. Den hollandske ledelse har altid holdt kortene tæt ind til kroppen og i det daglige har vi kun fået meget få oplysninger. Det har været op ad bakke at være tillidsrepræsentant, siger Ole Hedegaard, der beklager, at slagteriet nu formentlig lukker.

– Men det er ikke medarbejdernes skyld. Vi har knoklet og leveret fine resultater. Problemet har ligget hos ledelsen, som ikke har været til at samarbejde med, siger Ole Hedegaard.

Tæt på at sælge
Direktør Frans Stortelder har i et par år forsøgt at finde investorer eller en køber. Han har været tæt på at sælge til en kreds af kinesere. Da det ikke lykkedes begyndte han forhandlinger med japanere så sent som i denne uge.

Slagteriet er lukket for slagtninger, og medarbejderne får formentlig allerede på mandag et brev fra kurator, hvor han skriver, at de hverken er fritstillet eller fyret. Der er fortsat ansat, og skal være klar til at komme på arbejde med hurtig varsel.

Afdelingsformand i Fødevareforbundet NNF Steen Hartmann siger, at det er meget trist, hvis den store arbejdsplads lukker.

– Det kommer til at ramme mange rigtig hårdt. Nu har kurator 14 dage til at finde en løsning, men chancerne for, at slagteriet genåbner, er i mine øjne meget små. Selvfølgelig er det håb, men vi skal ikke være for optimistiske, siger Steen Hartmann.