Foto af Undervisningen foregår i Odense. Her er det Arne Krogh Nielsen, der lægger op til en dialog med deltagerne.
Nyhed

Uddannelse giver store muligheder

Otte medlemmer får akademiuddannelse i lederskab. – Godt at kunne agere og tænke som lederne, siger en af deltagerne, Søren Lind fra Danish Crown i Faaborg

Otte medlemmer får akademiuddannelse i lederskab. - Godt at kunne agere og tænke som lederne, siger en af deltagerne, Søren Lind fra Danish Crown i Faaborg.

De otte medlemmer af Fødevareforbundet NNF, der i øjeblikket er ved at tage en akademiuddannelse i lederskab, er enige om, at de får nogle meget vigtige redskaber i rygsækken.

Det primære er, at de bliver dygtigere til at arbejde - og samarbejde - med lederne på de virksomheder, de er ansat.

- Nu ved jeg, hvordan lederne agerer, som de gør, og hvordan de tænker. Lederne er jo både vores med- og modspillere, og derfor er et meget vigtigt, at vi taler det samme sprog. At vi forstår hinanden. Med denne uddannelse lærer vi ledernes sprog og det øger chancerne for, at vi tillidsfolk kan varetage vores kollegers interesser meget bedre, siger en af deltagerne i uddannelsen, arbejdsstudietillidsrepræsentant Søren Lind fra Danish Crown i Faaborg, der er medarbejderrepræsentant i Danish Crowns repræsentantskab, medarbejderobservatør i DC Porks bestyrelse og observatør i SU.

Lillebaeltfyn Udd 8

Koncentrationen er meget dyb hos de kommende merkonomer.

Dygtiggøre

Uddannelsen er tilrettelagt af Fødevareforbundet NNF Lillebælt Fyn og er åben for alle.

- Vi vil meget gerne være med til at dygtiggøre vores medlemmer, i dette tilfælde specielt vores tillidsfolk, så de bedre matcher modparten eksempelvis i en forhandlingssituation. Men en uddannelse i lederskab, hvor man bliver merkonom, giver også bedre jobmuligheder. Det ser godt ud på Cv'et, siger afdelingsformand Paul Fruergaard Sørensen, Fødevareforbundet NNF Lillebælt Fyn.

De otte deltagere i uddannelsen er på skolebænken hver tirsdag to gange fire uger for hvert modul, som der er seks af. De skal til eksamen efter hvert modul og har høstet meget høje karakterer.

- Det florerer med 12-taller. Og det er alle meget stolte af, siger Paul Fruergaard Sørensen.

Søren Lind siger, at han allerede nu mærker, at der står mere respekt om ham.

- Tillidsfolkene på Danish Crown i Faaborg har altid haft et godt forhold til ledelsen, men det er tydeligt, at der i dag lyttes mere, fordi vi taler samme sprog. Der er en mere anerkendende tilgang til tingene.

Store muligheder

Søren Lind mener, at akademiuddannelsen i lederskab skaber store muligheder.

- Situationen på danske arbejdspladser ændres hele tiden. Alle skal være dygtigere i konkurrencen. Derfor skal vi være mere åbne og måske også være villige til at slagte et par hellige køer hen ad vejen for at nå fælles mål.

- Men, siger Søren Lind, det er ikke nok, at de tillidsvalgte kommer på kurser eller tager uddannelser. Det gælder alle ansatte. Der er selvfølgelig stor forskel på, om man tager et kursus på en uge eller går i gang med en længerevarende uddannelse. Det primære er, at hver enkelt finder det, som passer ham eller hende bedst - og kommer i gang. Det giver ikke blot en personlig tilfredsstillelse. Det er også med til at skabe nye muligheder på arbejdsmarkedet, siger Søren Lind.

Lillebaeltfyn Udd 5

- Uddannelsen giver meget store muligheder, mener Søren Lind.

Mennesket

Det er direktør i Organisatorisk Kompetence Udvikling, Arne Krogh Nielsen, der kører det modul, som de otte arbejder med i øjeblikket. Han har skrevet et par lærebøger om lederskab og er begejstret for den entusiasme, deltagerne lægger i uddannelsen.

- De er meget engagerede, og de viser deres flotte karakterer jo også.

Når Arne Krogh Nielsen bliver spurgt, hvad det primære er med uddannelsen, er han ikke i tvivl: Mennesket skal være det centrale. Man skal tænke og handle som menneske. Jeg tror og håber på, at vi er med til at lægge grundstenene til en ny generation af Den Danske Model, siger Arne Krogh Nielsen.