Foto af Slagtermester Jacob Carlsen-Ledet og lærling Nikolaj Nielsen puster ud efter produktion af seks tons julemedister. Slagtersvend Line Søe Larsen hviler ud hjemme.
Nyhed

Solgte 5,7 tons medister

Traditionen tro sælger SuperBrugsen i Løkken julemedister i lange baner 2. søndag i advent. Men så har medarbejderne i slagterafdelingen også set medister nok i lang tid.

Traditionen tro sælger SuperBrugsen i Løkken julemedister i lange baner 2. søndag i advent. Men så har medarbejderne i slagterafdelingen også set medister nok i lang tid.

Der er to gange om året, hvor det vrimler med mennesker i Løkken: om sommeren, når byen invaderes af turister. Og 2. søndag i advent, når SuperBrugsen sælger julemedister til en billig penge, nemlig omkring halv pris. Så står folk gerne i kø i supermarkedet.

I år var der 27. gang slagterafdelingen i SuperBrugsen fik folk i julehumør med deres slagtilbud - godt hjulpet på vej af festlig jazzmusik leveret af Papa Bue og hans efterhånden ældre flok af musikere.

Slagtemester Jacob Carlsen-Ledet er ikke hundrede procent sikker på, hvordan det hele startede for 27 år siden. Men historien er, at slagtermesteren den gang havde fået købt alt for mange forender ind til julen. Og skulle de sælges,måtte meget af kødet laves til medister - og sælges billigt.

- Folk kommer langvejs fra. Vi har kunder helt fra Randers, men ellers er det folk fra hele Vendsyssel, der kommer en tur til Løkken for at købe medister denne søndag.

Man begyndte at lave medisteren omkring midnat og havde så ellers gang i hakker og røremaskine det meste af dagen. Der blev lavet seks tons julemedister og solgt 5,7 tons. Det er ny rekord.

- Men så går det også et stykke tid, inden vi selv skal have medister. For selv om det er den bedste pølse i hele Nordjylland - efter vores mening - så kommer den ikke på aftenbordet denne søndag, siger Jacob Carlsen-Ledet.