Foto af - Jeg kan godt lide at blande mig, siger Torben Søgaard Hansen.
Nyhed

Derfor er ny næstformand på deltid

– Hvis arbejdsopgaverne ikke er det, er det ikke rimeligt at få løn som fuldtidsansat, siger Torben Søgaard Hansen.

- Hvis arbejdsopgaverne ikke er det, er det ikke rimeligt at få løn som fuldtidsansat, siger Torben Søgaard Hansen.

Når den ny næstformand i Fødevareforbundet NNF Sydjylland, Torben Søgaard Hansen, er ansat på deltid, skyldes det ikke mindst hensynet til økonomien.

- Det er medlemmernes kontingent, der betaler lønningerne, og det vil ikke være rimeligt at have en næstformand på fuld tid, hvis der ikke er arbejdsopgaver nok. Derfor har bestyrelsen besluttet, at jeg skal være næstformand i snit en dag om ugen med mulighed for at bruge flere timer, hvis der er grundlag for det, siger Torben Søgaard Hansen.

Den nye næstformand, der afløser Per Hansen, er 53 år og har en alsidig baggrund. Han er uddannet elektriker, og arbejde både som tjener i 20 år og i industrien, inden han blev selvstændig. Han overtog forældrenes firma, hvor man bl.a. reparerede sikkerhedshandsker til slagterierne.

Ikke meget kendskab

- Det var det eneste kendskab, jeg havde til slagterier, da jeg blev ansat på Mou i 1999. Når jeg tog springet fra at være selvstændig, skyldes det specielt, at jeg gerne ville have et "normalt" arbejde, hvor der også blev tid til familie, venner og fritidsinteresser, fortæller Torben Søgaard Hansen, der allerede i 2000 blev valgt til sikkerhedsrepræsentant og i 2004 til tillidsrepræsentant for de omkring 45 NNFere, der er i produktionen.

- Jeg har altid blandet mig og godt kunnet lide at være med, hvor der sker noget. Og jeg har på intet tidspunkt fortrudt, at jeg sagde ja til at blive tillidsrepræsentant. I dag er dette hver jo også meget anderledes end for blot en snes år siden. Vi har ikke den samme kamp med arbejdsgiverne. I dag drejer det sig om samarbejde, og det kan jeg lide, selv om jeg gerne tager en god "slåskamp" med det formål at nå frem til en fælles løsning.

Vi vil det samme

- Vi vil jo det samme: bevare danske arbejdspladser. Og den kamp vinder vi kun, når vi har en tæt og konstruktiv dialog med arbejdsgiverne. Vi har alle noget at byde ind med. Alle har ressourcer, som er vigtige i denne kamp.

Dette samarbejde har på Mou bl.a. bevirket, at en sygemeldt medarbejder ikke pr automatik bliver fyret efter 52 uger.

- Når man er langtidssygemeldt har man for alvor brug for opbakning fra sine kolleger og virksomheden. Derfor slipper vi heller ikke disse kolleger efter 52 uger. De kommer stadig på virksomheden og får en snak, er med til sammenkomster og julefrokosten og vi gør virkelig en indsats for at hjælpe dem videre i deres liv. Vi slipper dem ikke, før vi ved, at de er kommet godt videre, f.eks. i fleksjob, på førtidspension eller lignende.

Torben Søgaard har en del tillidshverv foruden at være tillidsrepræsentant. Foruden næstformandsposten sidder han også i følgegruppen for den fødevareindustrielle gruppe i Sydjylland. I hovedforbundet er han i følgegruppen overenskomst (DFO), i forhandlingsudvalget samt i en gruppe, der skal sammenskrive overenskomsten.

- Mine arbejdsopgaver som næstformand i afdelingen bliver nok meget varierende. Jeg sidder i daglig ledelse og skal arbejde tæt sammen med afdelingsformand Peder Haahr Pedersen.

- Jeg er klar til for alvor at tage fat. Jeg er sikker på, at det bliver rigtig spændende, siger Torben Søgaard Hansen, der er konstitueret frem til afdelingens generalforsamling i foråret.