Foto af Lone og Michael Kone sælger huset og flytter nu til Holsted.
Nyhed

Ægtepar flytter efter arbejdet

Jane og Michael Kone har sagt ja til at arbejde på det nye storslagteri i Holsted.

Jane og Michael Kone har sagt ja til at arbejde på det nye storslagteri i Holsted.

Ægteparret Jane og Michael Kone, som begge er 46 år, var ikke i tvivl, da de blev tilbudt arbejde på Danish Crowns nye kreaturslagteri i Holsted, når der arbejdsplads, Dane Beef Company, i Fårvang lukker med udgangen af februar næste år.

Michael Kone har været ansat i flere år i Fårvang, mens Jane er en af de senest ansatte. De arbejder begge i pakkeriet.

- Vi sælger vores hus og flytter til Holsted. På den måde slipper vi for så meget kørsel. Det bliver selvfølgelig en omvæltning i vores liv, også, fordi vi får længere til vores børn og børnebørn. Men vi er glade for dette arbejde, siger ægteparret.

Ud af de 43 NNFere i opskæringen i Fårvang har 14 taget mod tilbuddet om at få arbejde på det nye storslagteri.

Nu snakkes der

De ansatte fik besked om lukningen for to år siden, så de havde god tid til at planlægge deres fremtid og eventuelt finde nyt arbejde.

- Det er der enkelte, som har gjort, men ellers er der ikke blevet snakket så meget om lukningen. Alle har vidst det, men ingen rigtig talt om det. Det er først nu, hvor vi nærmer os lukningen, det bliver diskuteret, siger tillidsrepræsentant Lars Jørgensen.

Opskæringen i Fårvang lukker samtidig med Danish Crowns afdelinger i Holstebro, Skjern og Tønder. Der er lavet en fælles jobbank, hvor bl.a. Lars Jørgensen sidder.

- Danish Crowns socialplan er trådt i kraft, så der bliver taget hånd om hver enkelt medarbejder. Vi har haft samtaler, hvor de ansatte er kommet med ønsker, eksempelvis om kurser og lignende. Men der er ingen, der går i gang med en ny uddannelse.

Jobbanken arbejder tæt sammen med Jobcenter Silkeborg og Danish Crowns HR-afdeling, siger Lars Jørgensen.

Ked af det

På afdelingen i Fårvang udbener og forarbejder man okser fra Danish Crowns slagterier. En stor del sælges til Coops Danmarks forædlingsfabrik Hilton, lige som der eksporteres til bl.a. Spanien, Italien og Portugal.

Lars Jørgensen lægger ikke skul på, at han er ked af, at hans arbejdsplads lukker.

- Jeg tror, jeg taler på alles vegne, når jeg siger, at det er en rigtig god arbejdsplads. Man finder ikke bedre kolleger og de fysiske rammer er ideelle. Desuden har arbejdstiden fra 6,45 til 14,40 passet fantastisk godt ind i et familiemønster.

- Personligt har det betydet, at min hustru har afleveret børnene om morgenen og jeg har kunnet hente dem hver dag omkring klokken 15. Det har været ideelt, siger Lars Jørgensen.

Der er blevet skåret oksekød i Fårvang siden 1995 og produktionen er i øjeblikket mellem 200 og 220 tons om ugen.