Foto af Jane Hansen (tv) og Lene Pedersen (th) fra Korsvej Mejeri. Her har de succes med uddannelse og opkvalificering.
Nyhed

22,6 millioner til uddannelse

Sats-midler sikrer, at læse- og stavesvage kan komme på kursus. ”Det er en succeshistorie”, siger formanden for styregruppen, Jane Hansen.

Sats-midler sikrer, at læse- og stavesvage kan komme på kursus. "Det er en succeshistorie", siger formanden for styregruppen, Jane Hansen.

Netværkslokomotivet er netop blevet bevilget 22,6 millioner kroner fra sats-midlerne. Det betyder, at det store arbejde, der gøres for at hjælpe folk på det danske arbejdsmarked, der har problemer med at stave, læse og regne, kan fortsætte de næste fire år.

- Det er fantastisk, en rigtig succeshistorie, siger formanden for styregruppen i Netværkslokomotivet og fællestillidsrepræsentant på Korsvej Mejeri, Jane Hansen.

Korsvej Mejeri er en af de arbejdspladser der har arbejdet målrettet med uddannelse og opkvalificering af kollegaerne - med Jane Hansen i spidsen for arbejdet.

Netværkslokomotivet er et netværk af private og offentlige virksomheder, faglige organisationer og uddannelses institutioner, der dækker en række kommuner i Jylland, med kontor i henholdsvis Vejle og Horsens.

De har modtaget støtte fra sats-puljen siden 1998, og alene det, at man har fået hvert år, er usædvanligt. Det betyder, at der er seks konsulenter og en administrativ medarbejder ansat.

- Uden dette tilskud ville kassen være tom til foråret og vi ville ikke kunne fortsætte, siger Jane Hansen.

Mangler basale færdigheder

Når behovet for en øget indsats på danske arbejdspladser er så stort, skyldes det, ifølge Jane Hansen, at mange af de unge, der forlader folkeskolen mangler helt basale færdigheder.

- Det giver store problemer, når de kommer på arbejdsmarkedet. I dag er kravene meget store, også for ufaglærte. Er de basale færdigheder ikke på plads, passer man simpelthen ikke ind på det danske arbejdsmarked

Men grundene til stave-, læse- og regneproblemer kan være mange.

Lene Pedersen er en af kollegaerne fra Korsvej Mejeri, der har nydt godt af uddannelse.

- Jeg troede jeg var ordblind, men det var jeg slet ikke. For eksempel var jeg ret hurtig til at læse, men det havde jeg slet ikke forstået, fortæller Lene Pedersen, der til dagligt går i pakkeriet.

Du kan møde Lene Pedersen og Jane Hansen fra Korsvej Mejeri, på side 10-15 i det nye nummer af medlemsmagasinet Substans. Læs der her.