Nyhed

Grundstenen til bæredygtig vækst er lagt

Fødevareforbundet NNFs forbundsformand Ole Wehlast tager positivt imod Natur- og Landbrugskommissionens netop offentliggjorte rapport: ”En ny start”.


Af Mogens Eliasen og Pia Rosager


-Det er forfriskende og glædeligt, at Natur- og Landbrugskommissionens rapport forsøger at sætte sig ud over at miljø og produktion nødvendigvis er hinandens modsætninger. Rapporten slår fast, at vi kan øge produktionen og samtidig gavne miljøet, hvis vi er meget mere målrettede i vores politik, siger Ole Wehlast.


Rapporten byder på 44 konkrete anbefalinger, der både vil gavne miljøet, styrke produktionen – og ikke mindst skabe øget beskæftigelse og indtjening i fødevaresektoren.


-Vi forventer også meget snart en rapport fra regeringens vækstteam for fødevarer. Jeg regner med, at også denne rapport vil sætte tykke streger under det store vækst- og beskæftigelsespotentiale dansk fødevareproduktion byder på, siger Ole Wehlast.


-Hvis regeringens vækstplan som forventet også føres ud i livet, vil Danmark stå på et langt bedre fundament for at styrke beskæftigelsen markant indenfor fødevareområdet i de kommende år.

-Grundstenene er ved at være lagt. Nu er det op til politikerne at gennemføre anbefalingerne. Og ikke mindst: Op til virksomhederne at reagere positivt på den politiske velvilje og de forbedrede vilkår, siger Ole Wehlast.

- Til gengæld lover jeg, at vi medvirker konstruktivt til at styrke fødevareproduktionen i Danmark på alle de områder, vi kan, siger Ole Wehlast.

Læs hele Natur- og Landbrugskommissionens rapport: ”En ny start” her: