Nyhed

Klog beslutning

Fødevareforbundet NNF glæder sig over, at regeringen har trukket forslaget om en ændret beskatning af andelsselskaber.

Fødevareforbundet NNF glæder sig over, at regeringen har trukket forslaget om en ændret beskatning af andelsselskaber.

Af Emilia Maria van Gilse, foto Hung Tien Vu

Det bliver alligevel ikke en del af finansloven, at andelsselskaber skal beskattes på samme måde som aktieselskaber. Dermed fik regeringens forslag en meget kort levetid.

Forslaget blev helt uventet fremsat fredag formiddag og det fremkaldte stærke reaktioner.
Fødevareforbundet NNF tog hurtigt afstand fra forslaget, som ville kunne få helt uoverskuelige konsekvenser for beskæftigelsen af de medlemmer, der arbejder i et andelsselskab.

Sammen med organisationer indenfor fødevarer og landbrug og Danish Crown og Arla advarede forbundet mod de følger forslaget kunne få. Den skarpe, men saglige reaktion gjorde indtryk på regeringen.

-Det var aldrig sket under den borgerlige regering, som konsekvent overhørte saglige indvendinger, og i stedet bare tromlede derudaf, fastslår forbundsformand Ole Wehlast, og roser regeringen for at have handlet klogeligt.

Han mener, at forløbet understreger, at det ikke dur, at politikerne indfører store ændringer i en sen nattetime. Samtidig viser det, at forbundet gør ret i at engagere sig i politik:

-Det giver os mulighed for at varetage vores medlemmers interesser på en måde, som de gule forretninger overhovedet ikke kommer i nærheden af. De har hverken ressourcerne eller viljen til at tage medlemmernes interesser alvorligt. Vi har i denne sag vist, at vi gør en forskel!