Nyhed

Karamelkongerne

Københavnsk duo løb af med sejren i karamelshowet ved Foodexpo, hvor messens besøgende kunne følge skabelsen af de fantasifulde figurer i sukker- og karamelmasse.


Af Poul Damgård. Foto Jens Bach

Karamelshow står der på dagsordenen under den kæmpemæssige fødevaremesse Foodexpo, som i disse dage afvikles i messecentret i Herning. Det er ikke noget med, at der står nogen og smider flødekarameller ud til folk. Til gengæld kan de tusinder af besøgende på messen følge processen, når nogle af Danmarks dygtigste konditorer skaber flotte og fantasifulde figurer ud af sukker- og karamelmasse.

Det foregik i løbet af messens første to dage, hvor fire duoer konkurrerede om titlen som kongerigets bedste til karamel – og en kontakt præmie på 10.000 kroner. Hæderen gik til de københavnske deltagere, Nichlas Frese fra Andersen Bakery og Mads Kilstrup fra La Glace, som havde komponeret en smuk naturfantasi med bi og blomster.

Imponerende niveau
De blev udvalgt af bl.a. konditorveteranen Gert Sørensen, der som dommer i konkurrencen er meget imponeret over deltagernes niveau.

-Dejligt at denne gamle disciplin er kommet så godt tilbage. Og det er en rigtig god ide at lade den foregå på messen, så folk kan komme og følge med i, hvordan det foregår, siger Gert Sørensen.

vinderblomst.jpg
Det er altsammen karamelmasse! Detalje fra vinderprojektet.

Også faglig sekretær i Fødevareforbundet NNF Flemming Mogensen uddeler roser til karamelshowet, der har BKD, Bager- & Konditormestrene i Danmark, som arrangør.

-Det er fantastisk, hvad deltagerne har kunne få ud af ren karamel- og sukkermasse. Noget af det bedste jeg har set, siger Flemming Mogensen.

Nordvestjysk pølsemester
Karamelshowet er et blandt et væld af syns -og smagsindtryk, der kan hentes på Foodexpo, som åbnede i søndags og afrundes i dag tirsdag. Ikke for ingenting betegner arrangørerne begivenheden som Nordens vigtigste fagmesse for detailhandelen, hotel-, restaurant- og fødevarebranchen”.

Blandt smagsprøverne har været godbidder af både spege- og rullepølse, hvor de besøgende på messen har stået for at stemme om, hvem der blandt en lille kreds af aktører fra Danske Slagtermestre (DSM), kunne tage sig af titlen som Danmarks bedste.

Og her høstede slagtermester Marco Laursen fra Højslev ved Skive dobbelt triumf. Først blev hans spegepølse udvalgt og derefter fik hans rullepølse flest stemmer blandt de 700-800 forbrugerne på Herning-messen, der både smagte og stemte.