Nyhed

Moesgaard Meat lukket - ansatte fyret

De 12 slagteriarbejdere er sendt hjem uden løn. Det vides ikke, om Moesgaard Meat går konkurs eller der er tale om en betalingsstandsning

Af Claus Gjedsig

Det kom som et chok for de ansatte på Danmarks andet største so-slagteri, Moesgaard Meat i Naur ved Holstebro, da de fredag formiddag blev kaldt til møde og fik deres fyresedler. De 12 slagteriarbejdere, hvor størstedelen er polakker, blev med det samme fritstillet og bedt om at hente deres personlige ejendele.

Direktør Jess Haahr Pedersen gav en mundtlig redegørelse om fyringerne. I fyresedlerne bliver det præciseret, at Moesgaard Meat har økonomiske vanskeligheder og at der ikke bliver udbetalt løn. For det fleste af medarbejderne betyder det, at de har 14 dages løn til gode.

 

Konkurs eller betalingsstandsning
Afdelingsformand Steen Hartmann, Fødevareforbundet NNF Midtvestjylland siger, at afdelingen har haft kontakt med de fyrede slagteriarbejdere i løbet af mandagen.

- Men vi har ikke kunnet få oplyst, om Moesgaard Meat går konkurs eller om der er tale om en betalingsstandsning. Det betyder meget for, hvad der skal ske. Ved en betalingsstandsning har virksomheden jo et stykke tid til at få retableret slagteriet. Det stiller sig anderledes ved en konkurs.

- Vi har flere gange forsøgt at få kontakt med ledelsen på Moesgaard Meat. Men de tager ikke telefonen, siger Steen Hartmann.

 

Medarbejdere i chok
Medarbejderne er i chok, og ved ikke, hvordan de nu skal klare sig. Nogle kan få dagpenge, mens andre må søge kontanthjælp, fordi de ikke har været medlem af a-kassen længe nok.

- For kolleger, der har en familie at forsørge hjemme i Polen, er det en katastrofe. Derfor håber vi også, at slagteriet åbner igen og vi får vores arbejde igen. Eller må vi søge andet arbejde eller rejse hjem, siger en af slagteriarbejderne, der ønsker at være anonym.

- Vi polakker er bange for at så frem med vores navne. Vi frygter, at andre arbejdsgivere sætter lighedstegn mellem fyrede polakker og ballade, siger pågældende.

 

Læs flere artikler om Moesgaard Meat

Krisemøde på Moesgaard Meat

Slagteri anklages for social dumping