Nyhed

OK 2012: Klar til forhandlinger

I dag skyder CO-Industri og DI kampen om OK 2012 i gang. I Fødevareforbundet NNF er forberedelserne til de store forhandlinger i fuld gang, og forhandlingerne på nogle af de små områder kører allerede

Da rådhusklokkerne satte gang i 2012, var det startskuddet til et år, der for Fødevareforbundet NNFs vedkommende i høj grad kommer til at står i overenskomstforhandlingernes tegn.

Med undtagelse af mejeriområdet, skal alle forbundets overenskomster fornyes i løbet af årets første måneder.

Mens CO-Industri og DI i dag starter deres forhandlinger om en ny overenskomst på industri-området, så har Fødevareforbundet NNF og DI aftalt at vente 14 dage før de første gang mødes omkring forhandlingsbordet den 17. januar.

Det handler om medlemmernes arbejdsliv
Men forberedelserne til de kommende forhandlingerne har allerede stået på i flere måneder:

-Vi har løbende snakket med arbejdsgiverne, og er blevet enige om, at det er de temaer, som vores medlemmer er kommet med, der danner grundlaget for de kommende forhandlinger, forklarer forbundets topforhandler Jens Peter Bostrup.

Og han lægger ikke skjul på, at det også denne gang ser ud til at blive svært:

-Vi kender jo alle sammen den økonomiske situation. Derfor er vores mål heller ikke at kæmpe for høje lønninger, men derimod kæmpe for sikre arbejdspladser. Ønsket om mere tryghed fylder meget for vores medlemmer, og det vil derfor også være noget af det, vi vil tage med til forhandlingerne.

For selvom overenskomster ofte bliver opgjort i kroner og ører, så er de faktisk meget mere værd:

-Det er jo overenskomsterne, der regulere medlemmernes arbejdsliv. Det handler ikke kun om hvor meget, der går ind på lønkontoen, men også om hvordan arbejdslivet er skruet sammen, fortæller Jens Peter Bostrup.

Første sammenbrud en realitet
Selvom forhandlingerne på de store overenskomster med DI først går i gang om to uger, så har der allerede været seriøse forhandlinger på et af de små områder.

Forbundssekretær Flemming Mogensen har nemlig ført forhandlinger med AKBC (Arbejdsgiverforeningen konditor, bagere & Chokolademagere):

-Vi har haft seriøse forhandlinger det sidste døgns tid, men da vi skulle til at lukke de sidste løse ender, vidste det sig, at vi var meget langt fra hinanden. Derfor er forhandlingerne brudt sammen, og vi har ikke aftalt flere møder, fortæller Flemming Mogensen.

Der er omkring 250 beskæftigede på AKBCs område.

Du kan følge med i forhandlingerne om OK 2012 på vores OK-hjemmeside www.nnf.dk/2012 og på vores facebook facebook.dk/nnf.dk, hvor du er meget velkommen til at debattere OK2012.