Nyhed

Mejerierne ind i DI

Arbejdsgiverne i fødevareindustrien samler sig under samme hat. Men overenskomster og samarbejde fortsætter, siger forbundssekretær Poul Erik Faarkrog.

Mejeribrugets Arbejdsgiverforening (MA) har i dag tirsdag offentliggjort, at foreningen melder sig ind i DI. Det sker i løbet af tredje kvartal i år og erstatter det hidtidige medlemskab af SALA, Sammenslutningen af Landbrugets Arbejdsgiverforeninger. Slagteriernes arbejdsgivere foretog samme træk for få år siden.

-De nuværende overenskomstforhold overføres til DI, så her sker ingen ændring for medarbejderne, siger forbundssekretær Poul Erik Faarkrog fra Fødevareforbundet NNF.

Han noterer også, at partssamarbejdet om bl.a. arbejdsmiljø og uddannelser fortsættes, som det hidtil er praktiseret, mellem MA og de modstående fagforbund, 3F, Serviceforbundet/Danske Mejeristers Fagforening og Fødevareforbundet NNF.

Orienteringsmøde for tillidsfolkene
-Forbundene er meget tilfredse med det forhandlingsresultat, som Mejeribrugets Arbejdsgiverforening er nået frem til i forbindelse med optagelsen i DI, siger Poul Erik Faarkrog.

De tre berørte fagforbund orienterer tillidsfolkene på mejeriområdet om arbejdsgiversidens nye træk på tirsdag, den 17., i Vejle.

Samler fødevareindustrien
Formanden for MA, gårdejer Pejter Søndergaard glæder sig også over rammeaftalen med DI:

-Den sikrer, at mejeribruget kan nyde godt af den fremadskridende internationalisering. Aftalen sikrer samtidig en platform for det gode og tætte samarbejde og samspil mellem parterne i mejeriindustrien, som har kendetegnet mejeriområdet hidtil, og som vi satser på at fortsætte, siger Peter Søndergaard.

DI glæder sig over at kunne samle fødevareindustrien i medlemsrækkerne:

-Det giver DI et endnu bedre rygstød i vores arbejde med at forbedre konkurrencevilkårene for fødevareerhvervet, som har rigtig stor betydning for dansk eksport og beskæftigelse, siger administrerende direktør Karsten Dybvad.