Nyhed

De bedste af de bedste

30 elever kan rejse hjem fra DK Skills med en guldmedalje om halsen. Blandt dem er Danmarks bedste slagter-, bager-, og konditorelev

30 elever kan rejse hjem fra DK Skills med en guldmedalje om halsen. Blandt dem er Danmarks bedste slagter-, bager-, og konditorelev.

Af Emilia Maria van Gilse

En større lykønskningskomite havde taget opstilling foran slagternes stand, efter vinderne af de 30 Danmarks mesterskaber for erhvervsskoleelever var blevet offentliggjort. Med dannebrogsflag, champagne og kransekage var de klar til at modtage Thomas Lund Petersen, der viste sig at være den bedste af de 10 slagterelever, der stillede op til mesterskaberne.

Og det var en tydeligt stolt Thomas, der tog i mod hyldesten:

-Jeg har kæmpet hårdt for det, og så er det dejligt at vinde.

Konsulent i Fødevareforbundet NNF Birger Pedersen er behørigt imponeret over Thomas Lund Petersen arbejde:

-Det er rigtig, rigtig godt håndværk, det han har præsteret. Virkelig højt niveau, lyder det anerkendende fra Birger Pedersen.

Hyggelig konkurrence
Hos bagerne og konditorerne er der også flyvende champagnepropper i luften og usædvanligt lækker kransekage på bordene.

Her bliver både Charlotte Nielsen og Rasmus Hagerquist Pedersen fejret. De er Danmarks allerbedste henholdsvis konditor- og bagerelev.

Stemningen er festlig og helt i top, og sådan har det faktisk været under hele konkurrencen:

-Det har været en rigtig god oplevelse. Også fordi vi har haft det hyggeligt sammen, fortæller en tydeligt stolt og glad Charlotte Nielsen.

Charlottes skuestsykke.jpg
Charlotte Nielsens skuestykke

Omkring Rasmus står en tæt krans, der gerne vil ønske tillykke. Men blandt gratulanterne er en, der stråler lidt mere end alle de andre. Det er Rasmus’ far. Men han er ikke kun Rasmus far, han er også Rasmus’ chef:

-Han er vist meget tilfreds, griner Rasmus.

Han synes de forgangne 3 dage har været sjove, men også hårde.

Og det har været hårdt – ikke kun for Rasmus, Charlotte og Thomas, men også for alle de andre konkurrencedeltagere. Og en af de ting, der har gjort det endnu hårdere i år end sidste år, er de mange besøgende, der nysgerrigt har kigget deltagerne over skulderen og højtlydt kommenteret deres arbejde.

Dette års Skills Denmark slog sidste års besøgstal med flere længder. 20.800 gæster har defileret gennem Odense Congress Centers haller mod 14.000 i 2011.

Næste år flytter Skills Denmark fra Odense til Århus.

OL Ringe.jpg
Rasmus Hagerquist Pedersens udgave af OL-ringene