Nyhed

100 nye arbejdspladsplader i Vestjylland

Arla Foods investerer en halv milliard i Vestjylland. Det betyder omkring 100 nye job i Nr. Vium og Videbæk.

Arla har offentliggjort investeringsplanerne for 2012, og det betyder omkring 500 millioner til Videbæk-området i Vestjylland. Omkring 100 nye job er i vente, og det glæder faglig sekretær Karl Ovesen, Fødevareforbundet NNF Midtvestjylland.

- Det er hammergodt med nye arbejdspladser. Vi må tænke på, at Arla i dag er en verdensomspændende virksomhed, så det er godt, at man investerer i Danmark. Og bedst for os, at det sker i Vestjylland. Holstebro og Videbæk-området er jo ”mejeriland”. Det er her mælken er. Det er virkelig godt nyt, siger Karl Ovesen.

Mejerigiganten investerer 440 millioner kroner på de to mejerier i Nr. Vium, Danmark Protein og Nr. Vium Mejeri. Derudover kommer et antal millioner til mælkepulverfabrikken Arinco i Videbæk.

Vækst i Vestjylland
En stor del af den danske mælkeproduktion findes i det vestjyske, og det faktum har Arla Foods taget med i deres nye investeringer.

- Det er her, vi ser væksten. Det er her, de store effektive mælkeproducenter primært befinder sig i dag. Det er i det vestjyske den gode og stabile arbejdskraft er. Så det er selvfølgelig her, der skal investeres, siger Karl Ovesen.

Den for Vestjylland opløftende meddelelse kommer i øvrigt ugen efter, at Arla bestyrelse bekræftede forestående lukninger af mejerierne i Hjørring i Nordjylland og Klovborg i Midtjylland, hvorfra produktionen flyttes til Taulov. Med tab af netto 100 arbejdspladser til følge.