Nyhed

Mange nye arbejdspladser i Blans

Svineslagteriet i Blans ansætter i øjeblikket omkring 40 nye medarbejdere. – Det er utroligt positivt at byde nye kolleger velkommen frem for at sige farvel, siger tillidsmand Brian Vestergaard

Af Claus Gjedsig

Slagteriet i Blans har inden for de sidste par måneder ansat mellem 20 og 25 nye medarbejdere forskellige steder i produktionen. Og nu kommer den helt store invasion: Nu ansættes der omkring 40.

– Det, som glæder mig rigtig meget er, at Danish Crown finder ledige i Danmark. Altså, at man kikker ind i landet efter arbejdskraft, siger tillidsmand Brian Vestergaard.

De mange nyansættelser skyldes, at der skal bruges flere medarbejdere specielt til udbening.

– Det er både godt og skidt. Skidt, fordi nogle kolleger på andre slagterier mister deres arbejde, fordi det flyttes til Blans. Og godt for lokalområdet, fordi der skabes nye arbejdspladser i Blans.

De nye medarbejdere kommer fra det sønderjyske område. Danish Crown har gjort brug af listerne med ledige, de får fra Fødevareforbundet NNF og jobcentrene.

I denne omgang skal man bruge 16 på dagholdet og 24 på aftenholdet.

Næstformand i Fødevareforbundet Sydjylland, Per Hansen, siger:

- Der tales som meget om fyringer og nedlæggelse af arbejdspladser. Derfor er det en meget glædelig og positiv nyhed, at man nu ansætter flere i Blans.

Med de 40 nye arbejdspladser kommer man op på omkring 1000 i produktionen.