Nyhed

Madkultur i Roskilde

Det tidligere MadX, som nu hedder Madkulturen, åbner i tilknytning til slagteriskolen.

Af Poul Damgård

Der er dømt madfest i Roskilde i dag!

Madkulturen hedder den institution, som vil arbejde for at samle alle gode kræfter i det ganske land om at styrke madhåndværket. Den markerer i dag, at den er flyttet ind på Maglegården i Roskilde, som er et traditionsrigt sted, hvad netop madkultur angår.

Her får Madkulturen, der under sin opbygning også er blevet kaldt først Madeksperimentarium og siden MadX, naboskab til Slagteriskolen.

Madkulturens store ambitioner på måltidets vegne blev luftet i taler af fødevareminister Mette Gjerskov, Roskildes borgmester Joy Mogensen og Madkulturens formand Fie Hansen-Hoeck ved dagens åbning, hvor slagtere, kokke og andre af madens venner sørgede for den rette forsyning af eksempler på god madkultur.

Store forventninger
-Stort til lykke til Madkulturen, som er kommet rigtig godt i gang. Der er grund til at have store forventninger om, at Madkulturen kan arbejde for bedre mad til alle, kommenterer Svend Blankholm, konsulent i Fødevareforbundet NNF.

Madkulturen, som ledes af en bestyrelse nedsat af fødevareministeren, har også en afdeling i Hirtshals.

Madkulturen arbejder ud fra netværkstankegangen om, at være en organisation for alle, der er beskæftiget med og interesserer sig for mad, måltider og fødevarer.