Nyhed

Esbjerg Mejeri prises for samarbejde

Får årets samarbejdspris for flotte resultater af at have erstattet konfliktkultur med samarbejdskultur.

Nederst: Forbundssekretær Poul Erik Faarkrog får en snak med en af den priste virksomheds knap 200 medarbejdere.

Af Poul Damgård / Foto Christer Holte


Mandag var en stor dag for Esbjerg Mejeri.”Årets virksomhed på samarbejdsområdet 2011” hedder den flotte pris, som virksomhedens medarbejdere og ledelse fik overrakt af hovedorganisationerne LO og SALA’s Samarbejdsnævn.


Arla har i 2011 investeret omkring 100 millioner kroner i virksomheden i Esbjerg, og det har gjort indtryk på Samarbejdsnævnet, at det er sket med massiv inddragelse af medarbejderne i forandringsprocesser og projekter.

Derudover fremhævede Samarbejdsnævnets formand, direktør Niels J. Andreasen fra SALA, at ledelse og medarbejdere på Esbjerg Mejeri har arbejdet flot sammen om bl.a. personalepolitik for nyansættelser, rekruttering af elever, mobning, trivsel, sygefravær, seniorpolitik og integration af nydanskere, ligesom der gøres meget ud af medarbejdernes uddannelse og opkvalificering.


Et forbillede
-I er et sandt forbillede for andre virksomheder, supplerede LO’s næstformand Lizette Risgaard over for den forsamlede stab af medarbejdere, som blev beværtet med bl.a. særlig udsøgte oste på den store dag.

De var hentet udefra, for det er andre produkter, som de hen ved 200 medarbejdere i Esbjerg får ud af Arlamejeriets 18 tappelinjer. Lactosefri mælk er det nyeste hit. Cacaomælk, milkshake, supper og saucer er andre langtidsholdbare varer, som bl.a. sendes til det engelske marked, der på to er buldret frem fra nærmest ingenting og til at få 15 procent af produkterne skibet over Nordsøen fra havnen i Esbjerg.

Flere priser
-Lad os fortsat bevise over for Arlas ledelse, at vi er enhver investering værd, sagde fællestillidsmand Carsten Hjorth.

Han så også tildelingen af samarbejdsprisen som fuldt fortjent: - Vi har knoklet for det hver eneste dag, fastslog Carsten Hjorth, mens forbundssekretær Poul Erik Faarkrog havde anerkendende bemærkninger om, at Esbjerg Mejeri på få år er gået fra en konfliktkultur til en samarbejdskultur.

Det har givet megen anerkendelse. Det indrammede hædersbevis for den netop tildelte samarbejdspris kommer således til at hænge side om side med prisen for ”Årets rummelige virksomhed” fra Det Lokale Beskæftigelsesråd i 2010.