Nyhed

Spildevandsafgift bruger fødevarevirksomheder som afgifts-malkeko og koster arbejdspladser!

Miljøminister Ida Aukens planer om at øge spildevandsafgifterne med 2,5 milliarder kr. bringer arbejdspladser i fare. Der er akut behov for en intelligent af hele afgiftssystemet advarer forbundsformand Ole Wehlast, Fødevareforbundet NNF.

Virksomheder skal betale regningen op til fem gange
Afgifterne er skruetsammen, så store vandforbrugere som f.eks Danish Crown kommer til at betale afgifter, der er op til fem gange højere end den faktiske udgift ved at udlede virksomhedens spildevand.

-De store virksomheder skal ikke bruges som finansielle malkemaskiner. Det er decideret uintelligent og alt for dyrt på den lange bane. Det koster konkurrencekraft og endnu flere tabte danske arbejdspladser, siger Ole Wehlast, forbundsformand for Fødevareforbundet NNF.

- Danske virksomheder skal selvfølgelig betale deres andel af spildevandsafgifterne - men ikke tre til fem gange for meget. Afgifter skal skrues sammen efter en intelligent model, der sikrer, at virksomhederne betaler for det, de udleder. Tingene skal hænge sammen for at virke adfærdsregulerende, siger Ole Wehlast.

Revision af det danske afgiftssystem haster
Ole Wehlast undrer sig over at regeringens ministre tilsyneladende kører i hver sin modsatte retning.

-Det er ikke mange dage siden, regeringens mere økonomisk og beskæftigelsesorienterede ministre prioriterede at sikre danske arbejdspladser ved at fjerne fedtafgiften og tage planerne om sukkerafgift og andelsskat af bordet. Nu arbejder miljøministeren i den stik modsatte retning med nye konkurrenceforvridende afgiftsstigninger.

-Det understreger, at der er et akut behov for en gennemgribende revision af hele det danske afgiftssystem, siger Ole Wehlast.