Nyhed

Danish Crown giver fyresedler i julegave

43 medarbejdere hos Danish Crown i Fåborg har netop modtaget den værst tænkelige julegave. Tillidsmand Hans Søgaard Hansen er kritisk over, at fastansatte fyres, mens afløsere fastansættes.

-Jeg har aldrig oplevet noget lignende. Det klæder for eksempel ikke en virksomhed, at skille sig af med trofaste fastansatte medarbejdere gennem mange år med den ene hånd og fastansætte yngre afløsere med den anden,siger Hans Søgaard.

Blandt andet af den grund forbeholder han sig retten til at tage eventuelle sager om uberettigede afskedigelser i Afskedigelsesnævnet.

Efterlyser opkvalificering
De ansatte afskediges uden tilbud om hjælp til at komme videre.

Hos Fødevareforbundet NNF påpegerforbundssekretær John Sørensen, atandre virksomheder sætter uddannelsesinitiativer , rotationsordninger og andre tiltag i gang for at afbøde de beskæftigelsesmæssige konsekvenser af sæsonudsving.

-Fødevareforbundet NNF så gerne, at Danish Crown i lavsæsonen igangsætter opkvalificering af medarbejderne, så de kan blive et endnu større aktiv for virksomheden i fremtiden, i stedet for at tage den kortsigtede snævre løsning og ty til afskedigelser, siger John Sørensen.

Danish Crown i Fåborg beskæftiger i alt 437 ansatte efter nytår, og går ind i 2013 med flere ansatte end for et år siden, hvor der på samme tid var 379 ansatte.