Nyhed

Moesgaard Meat anerkender ikke overenskomst

Fødevareforbundet NNF og Moesgaard Meat er dybt uenige om virksomhedens overenskomst. Det genåbnede soslagteri i Naur ved Holstebro afviser at være bundet af forbundets overenskomst med DSM, og underbetaler deres medarbejdere med 33 kroner i timen

Et møde mellem Fødevareforbundet NNF og ledelsen på det genåbnede soslagteri Moesgaard Meat i Naur ved Holstebro torsdag, førte ikke parterne tættere på hinanden.

Moesgaard Meat, der først fyrede samtlige medarbejdere i midten af juli og herefter gik konkurs, blot for at genåbne få dage efter i et nyt navn, giver deres ansatte 110 kr. i timen. Det gør de, fordi de mener, at de efter genåbningen ikke længere er bundet af den overenskomst Moesgaard Meat tidligere havde med Danske Slagtermestre (DSM), som virksomheden var medlemmer af.

Men den køber Fødevareforbundet NNF ikke, der nu vil have Arbejdsretten til at afgøre striden.

Accepterer ikke lavere lønninger
Formand for lokalafdelingen Fødevareforbundet NNF Midtvestjylland Steen Hartmann er ikke tvivl om, at Arbejdsretten vil give forbundet medhold:

-Selv om der har været tale om en konkurs, så er her tale om en virksomhedsoverdragelse, blandt andet fordi, det er de samme personer, der står bag de to virksomheder. I følge loven om virksomhedsoverdragelse, er det dermed fortsat overenskomsten med Fødevareforbundet NNF, der gælder, siger Steen Hartmann.

Han slår samtidig fast, at sagen er principiel for Fødevareforbundet NNF, der ikke vil acceptere, at arbejdsgivere aflønner medarbejdere lavere end overenskomsten foreskriver. Og ifølge den overenskomst Moesgaard Meats ansatte arbejdede under frem til konkursen, er timelønnen 143,43 kroner - eller 33,43 kroner mere end det medarbejderne får i det nye Moesgaard Meat.

Fællesmøde og Arbejdsret
I næste uge mødes forbundet og Moesgaard Meat til fællesmøde i København.
Mødet er et for-møde inden sagen kommer for i Arbejdsretten, og normalt deltager parterne og deres respektive organisationer. Derfor vil LO deltage i mødet sammen med Fødevareforbundet NNF, men da Moesgaard Meat ikke er medlem af en arbejdsgiverorganisation, vil de sandsynligvis i stedet medbringe deres advokat.

Forbundskonsulent John Andersen har fulgt sagen om Moesgaard Meat tæt, og han vil på fællesmødet anmode om, at sagen kommer for Arbejdsretten som en hastsag.