Nyhed

Bisca fyrer 23 medarbejdere

På Bisca i Stege venter medarbejderne på at få at vide, hvem der ikke længere skal arbejde på virksomheden. Ledelsen har varslet fyring af 23 medarbejdere

Lagrene på småkagefabrikken Bisca i Stege bugner. Det kan være udtryk for en positiv situation med masser af produktion, men på Bisca er det en skidt situation. For virksomheden kan ikke komme af med deres varer, og derfor har ledelsen nu valgt at sætte produktionen markant ned. Den beslutning kommer til at koste 23 medarbejdere deres arbejde.

På et informationsmøde i går orienterede ledelsen de omkring 200 timelønnede medarbejdere om den ulykkelige situation, og senest på fredag vil der blive sat navne på de medarbejdere, der må se sig om efter et andet arbejde.

-Folk er meget berørte og utrygge. Mange siger, at de hellere ville have haft opsigelsen med det samme i stedet for at gå rundt i uvished de kommende dage, fortæller talsrepræsentant Karina Kristiansen.

Hård situation
Der er ikke noget at sige til, at medarbejderne er berørte, for ledige jobs hænger ikke på træerne i Stege og omegn. Medarbejdernes sidste halmstrå er metrologernes varslinger om sol og varme i næste uge:

-Så stiger salget af kammerjunker, og så bliver der måske plads på lageret igen, siger Karina Kristiansen.

Produktionen på Bisca er i høj grad sæsonbetonet, og tidligere var det ikke ualmindeligt, at virksomheden hyrede og fyrede folk i takt med sæsonerne. I de senere år har virksomheden dog kunnet undgå dette ved hjælp af arbejdsfordeling og veltilrettelagt uddannelsesplanlægning, men det er åbenbart ikke muligt længere:

-Det er ærgerligt, for virksomheden har faktisk kunnet imødegå situationer som denne tidligere. Jeg havde naturligvis gerne set, at sådanne tiltag også nu kunne have været med til, at der ikke skulle fyres, forklarer forbundssekretær Tage Arentoft.

Virksomheden angiver selv, at det er de øgede fedt- og sukkerafgifter, der har påvirket salget af fabrikkens varer i negativ retning.