Nyhed

OK2012: Et skridt nærmere OK2012

Fødevareforbundet NNF går til de kommende forhandlinger med ønsket om at diskutere blandt andet tryghed, uddannelse og fonde

Fødevareforbundet NNF går til de kommende forhandlinger med ønsket om at diskutere blandt andet tryghed, uddannelse og fonde

Af Emilia Maria van Gilse

Forhandlingsudvalgene for slagteriområdet, det fødevareindustrielle område og butiksområdet har i to dage være samlet for at udtage krav og temaer til forårets overenskomstforhandlinger.

Kravene skal endelige vedtages af forbundets hovedbestyrelse i december, og vil først blive offentliggjort i den forbindelse. Men uden at gå i detaljer, kan arbejdsgiverne allerede nu begynde at forberede sig til diskussioner om mere tryghed, uddannelse og fonde.

Kravene kommer fra medlemmerne
Frem til den 15. oktober har medlemmerne af Fødevareforbundet NNF kunnet indsende deres krav til de deres lokale afdelinger.

I alt er der indkommet et par hundrede krav og forslag, og de tre forhandlingsudvalg har gennemgået dem alle sammen, og er kommet frem til en liste af temaer og krav, som forbundets forhandlere næste forår skal medbringe til forhandlingsbordet.

Kerneopgave
Forbundets næstformand, og en af hovedforhandlerne, Jens Peter Bostrup slog i sin indledning til mødet fast, at netop overenskomstforhandlingerne er en hjørnesten i forbundets arbejde:

-Det er en af vores absolut vigtigste opgaver. Vi har overenskomsterne, og vi forhandler dem.

Og overenskomsterne er på ingen måde ligegyldige:

-Det er vores kollegers arbejdsliv, vi sidder med i hænderne, og det er vigtigt, at vi sikrer dem de bedst mulige rammer for deres arbejdsliv.

Du kan læse mere om forløbet op til overenskomstforhandlingerne på forbundets OK-hjemmeside. Her kan du også læse, hvem der skal føre forhandlingerne, ligesom du kan finde alt det materiale, der er udarbejdet i forbindelse med OK 2012.