Nyhed

Frist for fritvalg

Er fritvalgsordningen en del af din overenskomst, skal du inden 8. december give din arbejdsgiver besked om, hvad du vælger for 2012.

Fritvalgsordningen kan bruges til at få ekstra løn, flere feriefridage eller til at spare ekstra op til pension. Industriens Pension anbefaler, at man bruger fritvalgsordningen til en øget pensionsopsparing, hvis man ikke sparet så meget op. Selv nogle få hundrede kroner kan gøre en stor forskel og give dig større frihed senere i livet.


Hvis du f.eks. er 35 år og indbetaler 250 kr. om måneden til ekstra pension, viser en beregning, at du vil få cirka 13.700 kr. udbetalt ekstra om året i 10 år. Beløbet er før skat, og hvis du går på pension som 67-årig.

- Er du bagud med at indbetale til pension – måske fordi du har haft perioder uden job, været på barsel eller kommet sent i gang med at indbetale til pension – så er fritvalgsordningen en god genvej til at spare ekstra op uden at skulle have penge op af lommen, siger Joan Alsing, forsikringsdirektør i Industriens Pension.

Giv din arbejdsgiver besked
Det eneste du skal gøre er at give din arbejdsgiver besked inden 8. december 2011 om, hvordan du vil bruge fritvalgsordningen i 2012.

Du kan eventuelt kontakte din tillidsrepræsentant og høre om der på din arbejdsplads er andre ordninger. Du er også velkommen til at kontakte Industriens Pension via mail på kundeservice@industrienspension.dk eller på telefon 70 33 70 70.


Regn ud, hvor meget din pension kan vokse, hvis du bruger din Fritvalgordningen til pension


Læs hvorfortillidsrepræsentant Morten Hansen har valgt at opspare1% ekstra til pensionen