Nyhed

Ikke godt nok

Bestyrelsen for det nye MadX er blevet udpeget. Men man skal se langt efter repræsentanter for fødevarearbejderne og forbrugerne. Det er ikke godt nok, mener Fødevareforbundet NNF

Af Emilia Maria van Gilse

Der er store forhåbninger til MadX.

Fødevareminister Henrik Høegh har tidligere givet udtryk for, at MadX skal være et hus for forbrugere, detailhandlen, virksomheder, mesterkokke og opfindere. Og Fødevareforbundet NNF har bakket op omkring projektet, ikke mindst fordi det vil kunne skabe grobund for fremtidens fødevareproduktion i Danmark.

Men næsten før projektet er skudt i gang, truer sorte skyer i horisonten. Fødevareministeren og bestyrelsesformand for MadX Fie Hansen-Hoeck har nemlig i dag offentliggjort den bestyrelse, de har udpeget til at stå i spisen for projektet, og de har valgt at se stort på både fødevarearbejderne og forbrugerne:

-Jeg er dybt skuffet! Det er ingen hemmelig, at vi har haft store forhåbninger til MadX. Projektet har potentiale til at kunne sikre en fortsat udvikling af den danske fødevarebranche. Derfor mener vi, at det burde være helt oplagt at give fødevarearbejderne en plads i bestyrelsen, forklarer forbundsformand i Fødevareforbundet NNF Ole Wehlast.

Han forstår heller ikke, hvordan ministeren og bestyrelsesformanden har kunnet overse forbrugerne, mens adskillige direktører for forskellige fødevarevirksomheder har kunnet få en plads.

En del af den politiske kamp
Ole Wehlast mener, at udpegningen tyder på en slet skjult politisk dagsorden:

-Regeringen fører jo en politisk kamp mod fagbevægelsen, og jeg er desværre ikke i tvivl om, at fødevareministeren er blevet presset til at udbrede den krig til fødevareområdet. Vi vil meget gerne medvirke til at påvirke fødevarebranchen i en positiv retning, og så er det skuffende at kunne konstatere, at ministeren åbenbart kun har kunnet finde plads til sine politiske venner.

På trods af den dårlige start for MadX forsikrer Ole Wehlast dog, at Fødevareforbundet NNF vil arbejde positivt for, at MadX bliver en succes til gavn for alle indenfor fødevarebranche – og ikke kun ejerne af fødevarevirksomhederne.

Du kan læse om bestyrelsens sammensætning i denne pressemeddelelse fra Fødevareministeriet:
Bestyrelse for MadX sætter sig til bords