Nyhed

Hovedbestyrelsen anbefaler et ja

Fødevareforbundet NNFs hovedbestyrelse har i dag været samlet, og den anbefaler enstemmigt medlemmerne at stemme ”ja” til en ny mejerioverenskomst. Nu starter medlemmernes urafstemning

Fødevareforbundet NNFs hovedbestyrelse har i dag været samlet, og den anbefaler enstemmigt medlemmerne at stemme ”ja” til en ny mejerioverenskomst. Nu starter medlemmernes urafstemning.

Af Emilia Maria van Gilse

I dag starter afstemningen om en ny overenskomst for de ansatte på mejerierne.

Mandag d. 21. marts kunne forhandlerne fra Fødevareforbundet NNF, 3F og Danske Mejeristers Fagforening (DMF) samt Mejeribrugets Arbejdsgiverforening nemlig skrive under på en ny 2-årig overenskomst.

Forhandlerne fra de tre forbund anbefaler alle deres medlemmer at stemme ”ja”, og det samme gør de tre forbunds forhandlingsudvalg og kompetente forsamlinger. For Fødevareforbundet NNFs vedkommende er det hovedbestyrelsen, der er den kompetente forsamling.

Afstemningsresultatet fremlægges d. 11. april
Den nye overenskomst indeholder blandt andet en behersket lønfremgang, flere penge til uddannelse, højere pension, fratrædelsesgodtgørelse, bedre forhold for elever og nogle ændrede forhold for chaufførerne.

Tillidsrepræsentanterne på mejeriområdet fra de tre forbund var i dag samlet for at få forhandlingsresultatet fremlagt, og nu er det så op til dem og deres kollegaer ved en urafstemning at tage stilling til forhandlingsresultatet.

Afstemningen kører for Fødevareforbundet NNFs vedkommende frem til d. 8. april.

Det samlede afstemningsresultatet for de tre forbund offentliggøres på Fødevareforbundet NNFs hjemmeside mandag d. 11. april kl. 12.

Du kan læse mere om resultatet af overenskomstforhandlingerne i OK-avisen