Nyhed

Arla investerer 500 millioner i Nr. Vium

Et samarbejde med det tyske stormejeri DMK betyder, at Arla Foods nu investerer omkring 500 millioner kroner i Danmarks Protein i Nr. Vium. På sigt vil det betyde omkring en snes nye medarbejdere, skønner fabriksdirektør Erik Vesløv

Af Claus Gjedsig

Planerne har været under vejs længe. Således har Danmarks Protein allerede fået en miljøgodkendelse og pengene til den første del af udvidelsen er i hus. Alene samarbejdet med DMK krævede en investering på 200 millioner kr. Man mangler dog fortsat en byggetilladelse. Første skridt bliver at bygge et 40 meter højt tørretørn.

Det er fortrinsvis valle fra det tyske mejeri, der skal forarbejdes i Danmark.

- Det er en avanceret proces at omdanne valle til proteinkoncentratpulver og procestanlæggene er meget dyre. Hertil kommer opførelsen af bygninger og lignende. Vi regner med, at udvidelsen bliver på omkring 2000 kvadratmeter.

Erik Vesløv forventer, at tørretårnet er færdigt til brug allerede i slutningen af 2012, men at hele anlægget først er færdigt i 2015.

- Mit bud er, at vi skal ansætte yderligere op til en snes medarbejdere frem mod 2015. Men det er altså ikke her og nu. Man behøver ikke sende en ansøgning i dag, siger Erik Vesløv.

Danmarks Protein beskæftiger i dag omkring 190 medarbejdere. Hertil kommer en udviklingsafdeling med et halvt hundrede ansatte.

Faglig sekretær i Fødevareforbundet NNFs Midt Vestjylland, Karl Ovesen, glæder sig over nyheden.

- Det er altid positivt, når et område tilføres nye arbejdspladser. Og specielt her, hvor Arinco har måttet fyre omkring 30 på grund af en mistet ordre. Det kan siges med et ord: Dejligt.