Nyhed

En fest for faget

Scandinavian Bakery Fair tiltrak flere tusinde besøgende, der nysgerrigt kunne se, smage og prøve, hvad bager- og konditorfaget har at byde på. Fra de nyeste spelt-blandinger til bageplader, wienerbrød og bryllupskager.

Scandinavian Bakery Fair tiltrak flere tusinde besøgende, der nysgerrigt kunne se, smage og prøve, hvad bager- og konditorfaget har at byde på. Fra de nyeste spelt-blandinger til bageplader, wienerbrød og bryllupskager.

Af Emilia Maria van Gilse

En liflig duft af brød og kager hang over Vesterbro i København søndag d. 15. og mandag d. 16. maj.

Øksnehallen var nemlig centrum for Scandinavian Bakery Fair – en fagmesse for bager- og konditorfaget. På messen kunne både fagfolk og almindelige kageelskende besøgende få smagsprøver på, hvad der rør sig indenfor faget.

Smagsprøverne strakte sig fra smukke cupcakes over tronende bryllupskager til knasende, sprøde italienske Foccacia-brød. Og for fagfolkene var der demonstration af det nyeste indenfor bageovne, melblandinger og tv-overvågningsudstyr. Alt i alt var der nok at se på og opleve for messens besøgende.

Vi er en del af faget
Fødevareforbundet NNF var til stede på messen med en velbesøgt stand.

Ikke mindst de bager- og konditorelever, der blev kørt ind til messen i busser fra hele landet, flokkedes om standen. Og det glæder forbundssekretær i Fødevareforbundet NNF Flemming Mogensen:

-Grundpillen i Fødevareforbundet NNF er fagene. Hvis fagene ikke eksisterede, så gjorde forbundet det heller ikke! Derfor er det vigtigt, at vi er med til at støtte op omkring denne slags arrangementer. Og det er glædeligt, at så mange erhvervsskoler har valgt at sende deres elever af sted til Scandinavian Bakery Fair. Det er en fantastisk måde at vise eleverne, hvad faget indeholder. Det har virkelig været en positiv oplevelse at møde så mange engagerede fagfolk, slår Flemming Mogensen fast.

Bagerkonditorfaget går solo

For år tilbage afholdtes der flere af denne typer fagmesser, men de seneste mange år er de forskellige fag gået sammen i Food Expo. Selvom det har sine fordele, så er Flemming Mogensen tilfreds med, at bager- konditorfaget med Scandinavian Bakery Fair er gået solo:

-Det er en fornøjelse, at der med Scandinavian Bakery Fair bliver sat så kraftigt fokus på bager-konditorfaget. Det giver en hel anden stemning, når alle stande og alle besøgende har samme interesse. Jeg ved også, at mange bagermestre har taget alt deres personale med herind. Dermed bliver det en fælles oplevelse for personalet, både fagligt og socialt. Den begejstring de udviser, smitter af på hele messen, forklarer Flemming Mogensen.

På messen var der i alt 70 forskellige stande og 2546 besøgende gik gennem Øksnehallen i løbet af de to dage Scandinavian Bakery Fair varede.