Nyhed

Slut med mælk fra Hirtshals

Arla har besluttet at dreje nøglen om på Hirtshals Mejeri. Arla overtog mejeriet i 2009, og det varede altså kun 26 måneder, før koncernen valgte at lukke det tidligere selvstændige andelsmejeri.

Fredag den 15. april bliver sidste arbejdsdag for de 15 ansatte på Hirtshals Mejeri. På grund af faldende salg har Arla, der ejer mejeriet, nemlig besluttet at lukke det.

I en pressemeddelelse fra Arla fremgår det, at den økonomiske krise har fået forbrugerne til at gå udenom mærkevarerne, og i stedet købe discount. Og det har haft så stor betydning for salget af produkterne fra Hirtshals Mejeri, at koncernen nu vælger at opgive det.

De bange anelser holdt stik
Arla overtog det tidligere selvstændige andelsmejeri i 2009, og valgte senere at fyre knap to tredjedel af medarbejderne. Dengang frygtede den daværende tillidsmand Morten Holm, at det ville blive svært for koncernen at holde produktionen på mejeriet i gang. Og det har desværre vist sig at holde stik.

Forbundssekretær i Fødevareforbundet NNF Poul Erik Faarkrog beklager, at tiden gav Morten Holm ret i hans bekymring:

-Det er en trist meddelelse at få. Vi var flere, der var bekymrede dengang Arla fyrede to tredjedel af medarbejderne, og tiden har nu vist, at vi fik ret i de bange anelser, konstaterer Poul Erik Faarkrog.

Ifølge pressemeddelelsen fra Arla vil man forsøge at omplacere de fyrede medarbejdere, og det har Poul Erik Faarkrog tænkt sig at holde koncernen op på.

-Fødevareforbundet NNF vil nu gøre alt, hvad vi kan for at hjælpe de 15 kollegaer. Så må vi se om det er uddannelse, omplacering eller noget helt tredje, der skal til, siger han.

Du vil her på hjemmesiden kunne læse, når der er nyt om fremtiden for de fyrede medarbejdere.