Nyhed

Var din mund på Facebook!

Det kan koste jobbet at kalde forholdene på arbejdspladsen for muggen røv, har to unge østjyder måttet konstatere.

Inden man på Facebook betegner forholdene på sin arbejdsplads som muggen røv, skal man nok lige tage i betragtning, at arbejdsgiveren kunne ske at kigge med.


Den lære har kostet to unge medarbejdere på Hilton Foods i Hasselager ved Århus dyrt. De blev fyret på gråt papir. Farvel og tak med fritstilling. Og med den ekstra straf, at der er karantæne med hensyn til at få dagpenge, da det var såkaldt selvforskyldt, at de mistede jobbet.


De to medarbejdere følte sig dårligt behandlet af virksomhedens ledelse og lod det komme til temmelig utvetydigt udtryk på nettet. Og det er Illoyalitet mod virksomheden på Facebook, lyder ledelsens begrundelse for fyringerne, som ikke lod sig rokke fra trods Fødevareforbundet NNF’s forsøg på at forhandle sig til en for medlemmerne mildere løsning.


Et offentligt rum
-Sagen understreger, at Facebook er at betragte som et offentligt rum. Det kan godt være, man tror, det bare er venner, man skriver med. Men en af de to unge medarbejdere fra Hilton havde 380 venner, og så kan et budskab hurtigt komme længere ud, end afsenderen havde forestillet sig, siger faglig konsulent Jim Jensen fra Fødevareforbundet NNF.

Han opfordrer medarbejderne til at få tage spørgsmålet om ytringer i de sociale medier op på virksomhederne, ikke mindst i Samarbejdsudvalgene.

Læs hele artiklen i medlemsmagasinet Substans nr. 6/2011, side 28-29.