Nyhed

Nu ansætter man igen på Tican

Det kører rigtig godt for svineslagteriet Tican i Thisted i øjeblikket. Inden for de sidste par måneder er der ansat omkring 25 nye medarbejdere og tillidsmand Peter Uno Andersen forventer, at der skal ansættes flere i det nye år

Af Claus Gjedsig.

– Vi havde et dyk i produktionen for nogle måneder sider, men slap for fyringer. I stedet rokerede medarbejderne rundt. Men det betød også et stop for nyansættelser. Efterspørgslen på Ticans produkter, specielt skinker til England, eksploderede imidlertid. Derfor kunne vi sige god dag til omkring 25 nye kolleger. Vi har aldrig været så mange ansatte i produktionen på Tican, som vi er i dag, nemlig omkring 600, siger Peter Uno Andersen.

Den øgede aktivitet har også betydet, at Ticans udbening i Fjerritslev med omkring 155 ansatte, også har ansat flere. I første omgang drejer det sig om fire-fem stykker, men her er der også tale om en rekord.

– Vi har i nogle måneder kørt med hundrede procent effektivitet. Kollegerne har virkelig knoklet. På grund af julen kan mange nu puste ud. Og det er tiltrængt. Nogle afspadserer, mens andre tager på en velfortjent ferie, siger Peter Uno Andersen, der ser meget optimistisk på 2012.

Fyldte ordrebøger
– Ordrebøgerne taler deres tydelig sprog, og der er ingen tvivl om, at der skal ske yderligere ansættelser i det nye år, men jeg tror, at vi skal hen på foråret. Markedet skal lige falde på plads. Jeg ser meget fortrøstningsfuld på fremtiden, siger Peter Uno Andersen.

Efterspørgslen har været så stor, at Tican har måttet ud på det fri marked for at købe svin. De faste leverandører har ikke kunnet følge med.

– Interessen for at levere til Tican er meget stor. Det skyldes bl.a. efterbetalingen, som er på 1,10 kr. pr. kilo. Det er 15 ører mere end Danish Crown og betyder virkelig meget for vores leverandører.

De nye medarbejdere kommer fortrinsvis fra lokalområdet, og Peter Uno Andersen siger, at det er en glæde at byde gamle kolleger velkommen.

– Mange havde ikke forventet, at de igen kom til at arbejde i en skærestue, så det er meget positivt alt sammen, siger Peter Uno Andersen.