Nyhed

OK 2010: Transporten er klar

Mandag aften lykkedes det 3F Transport og DI at indgå en overenskomstaftale. Det fjerner blokeringerne, så Fødevareforbundet NNF kan komme igang med forhandlingerne, siger næstformand Jens Peter Bostrup.

Tirsdag morgen kunne 3F Transportgruppen og DI (Dansk Industri) fremlægge en ny 2-årig overenskomst for de 14.500 ansatte indenfor området. Aftalen får dog afsmittende effekt på resten af transportområdet, der omfatter ca. 50.000 personer.

Aftalen indeholder blandt andet følgende:

- Lønstigning på 1,60 kr.første år og 2,25 kr. andet år.
- Forhøjelse af anciennitetstillægget med 0,50 øre.
- Regulering af genetillæg på 2 procent.
- Fratrædelsesgodtgørelser på henholdsvis 5.000 kr., 10.000 kr. og 15.000 kr. efter 3, 6 og 8 års ansættelse.
- Udvidelse af barselsperioden med en uge til henholdsvis faren og moren.
- Bekæmpelse af løndumping

En smal aftale
Ifølge3F betyder aftalen i kroner og ører, at en ansat får liger over 900 kroner mere om måneden inklusiv pension og feriepenge. Der er altså tale om en smal aftale, der forventer at følge den generelle prisudvikling, så de ansattes købekraft forbliver den samme.

Med forliget på transportområdet er blokeringerne for Fødevareforbundet NNFs forhandlinger med DI fjernet. Transportområdet er det største område indenfor normallønsområdet, og det tegner rammerne for blandt andet fødevareområdet.

- Det er fint, at de to parter er blevet enige. De har nu lagt rammerne for de kommende forhandlinger. Men der er stor forskel på transportområdet og fødevareområdet, så det er ikke noget med, at vi nu bare kan kopiere resultaterne fra Transportgruppen og DI. Ikke mindst på slagteriområdet har vi nogle ganske særlige udfordringer, siger Jens Peter Bostrup.

Du kan læse mere om forliget på 3Fs hjemmeside