Nyhed

OK 2010: Grov udmelding fra Danish Crown

Når Danish Crown på bagsmækken af mange ugers forhandlinger, varsler at 600 medarbejdere vil miste deres arbejde, fordi virksomheden ikke er tilfreds med resultatet, er det direkte uvederhæftigt, mener Fødevareforbundet NNF.

”Manglende forhandlingsvilje koster arbejdspladser” hedder det nu på Danish Crown hjemmeside. I en pressemeddelelse klandrer Danish Crown i direkte vendinger Fødevareforbundet NNF for ikke at ville forhandle en overenskomst på plads, der kan sikre, at Danish Crown ikke må flytte en del af deres produktion til udlandet. Men den abe bliver placeret på de forkerte skuldre, lyder meldingen fra næstformand og forhandler for Fødevareforbundet NNF Jens Peter Bostrup:

-Hvis Danish Crown er utilfredse med det mæglingsforslag der nu bliver sendt til afstemning blandt medlemmerne, så må de starte med at skyde skylden på dem, der forhandlede for Danish Crown, nemlig arbejdsgiverorganisationen DI. Hvis Kjeld Johannesen ikke føler, at han er blevet hørt, må han råbe et sted, hvor nogen gider høre på, hvad han siger, mener Jens Peter Bostrup.

Han slår samtidig fast, at Danish Crown og Kjeld Johannesen ikke på noget tidspunkt har medvirket til, at overenskomstforhandlingerne kunne ske i et fornuftigt forhandlingsklima.

-Kjeld Johannesen har med alle midler forgiftet forhandlingerne. Hans optræden op til forhandlingerne har været fjendtlig og voldsomt ubehagelige for de tillidsrepræsentanterne han har presset på alle leder og kanter. Og strategi med at fremsætte ultimative krav om lønnedgang eller i det mindste en ren 0-løsning, har på ingen måder gjorte det nemmer for os at få et forlig på plads med DI, fastslår Jens Peter Bostrup.

For der skal nemlig ikke herske nogen tvivl om, at forbundet, med enstemmig opbakning fra forhandlingsudvalget hvori, der sidder adskillige tillidsrepræsentanter fra Danish Crowns slagterier, er gået efter et reelt overenskomstforlig.

-Vi har hele vejen igennem været imødekommende og foreslået fleksible løsninger, der kunne hjælpe de trængte slagterier. Men DI har afvist dem hver og en – og det ved Kjeld Johannesen. Derfor tøver jeg ikke med at kalde hans udmeldinger i dag for uvederhæftige.

Og så tager Jens Peter Bostrup stærkt afstand fra at blive gjort medskyldig i, at 600 slagteriarbejdere – ifølge Danish Crown selv – nu står overfor at miste deres arbejde.

-Det er og bliver Danish Crown, der har ledelsesretten. Hvis de ønsker at fyre gode medarbejdere, så er det deres beslutning og deres valg. Vi har gjort alt hvad vi kunne, men DI og Danish Crown har ikke været til at rokke. Det var deres fortrin eller ingenting – og sådan danser man ikke tango.