Nyhed

Masser af ros til NNF Nordjylland

Det kom som et chok for de ansatte, da Danish Meat Company i Vrå i december 2008 gik konkurs. For mange af de fyrede slagteriarbejdere var det første gang, de får alvor fik brug for deres fagforening. Det blev en meget positiv oplevelse og det har slagteriarbejderne ikke glemt nu, hvor Danish Meat Company er åbnet igen.

Af Claus Gjedsig, foto Axel Søgaard.

- Vi kan simpelthen ikke rose Fødevareforbundet NNF Nordjylland nok. Medarbejderne var helt fantastiske. Vi var jo nærmest i chok. Men fagforeningen var parat til at hjælpe hele tiden. Ikke kun med faglige problemer. De havde også tid til at trøste og lytte. De gjorde langt mere end man kan forvente af en fagforening. De var en uvurderlig hjælp, siger en talsmand for slagteriarbejderne Jan Pedersen.

Ved konkursen var medarbejderne sikret deres løn gennem Lønmodtagernes Garantifond, men der ville gå flere måneder, inden de ville få deres penge udbetalt.

- Her trådte fagforeningen til og lånte os penge, svarende til vores løn. Men selvfølgelig med sikkerhed i de penge, vi senere ville få udbetalt fra LG. Der var altså ingen, der måtte gå fra hus og hjem. Vi var økonomisk sikret.

- For mange af os gamle slagteriarbejdere var det vigtigste imidlertid, at vi hele tiden kunne få fat på en af medarbejderne på NNFs kontor i Hjørring. Her tænker jeg specielt på Inga Kjærsgaard og Jørgen Bæk. Deres mobiltelefoner var åben næsten hele døgnet, hvis man havde brug for dem. Det er noget, vi snakker meget om, nu, hvor slagteriet er i gang igen, siger Jan Pedersen.

Det er det engelske firma Midland Bacon, der har købt slagteriet i Vrå. Da slagteriet åbnede igen for nylig, havde 42 fået arbejde. Alle, med undtagelse af to, har tidligere været ansat på slagteriet.

I første omgang skal der slagtes omkring 6000 svin om ugen på Danish Meat Company, men man forventer, at tallet stiger til mellem 8000 og 10.000. Kapaciteten er på 12.000 svin. Svinene forædles ikke i Vrå. Det sker på Midland Bacon i England.

Læs mere om slagteriet i det seneste nummer af medlemsbladet Substansside 34 + 35.