Nyhed

En tillidsmand siger farvel

I dag sætter tillidsrepræsentant på Tulip Food Company i Aalborg Kaj Jørgensen punktum for 35 års arbejdsliv. I 25 år har han desuden hjulpet sine kollegaer, og kæmpet for et bedre arbejdsliv til dem.

For Kaj Jørgensen er dagens farvel ikke kun en afsked med et langt arbejdsliv. I de sidste 25 år har han lagt alle sine kræfter i arbejdet som tillidsrepræsentant på virksomheden Tulip Food Company i Aalborg. Et arbejde han selv kalder ”et 24-timers job”.

Sådan behøver det naturligvis ikke at være, men Kaj Jørgensen har valgt ikke at springe over hvor gærdet er lavest. Han har ikke nøjedes med at hjælpe kollegaerne med de daglige småting. Nej, han har kastet sig ind i kampen og været aktiv, hvor han kunne.

Han har siddet i Fødevareforbundet NNFs lønudvalg gennem årtier og kæmpet for stadig bedre arbejdsforhold. Han har siddet i Danish Crowns Tillidsmandskollegium og været med at lave strategier for tillidsmandsarbejdet. Han har siddet i Tulips Bestyrelsen og krævet respekt og forståelse for medarbejdernes arbejdsliv.

Det er altså en af medarbejdernes og Fødevareforbundet NNFs frontkæmpere, der i dag takker af.

Opture og nedture
Kaj Jørgensen har i sin tid været med til at gøre arbejdslivet bedre for medlemmerne af Fødevareforbundet NNF.

Han har været med at indføre fritvalgsordningen, og i 1996 kæmpede han for de unges rettigheder:

-Jeg er meget stolt over, at vi fik indført arbejdsmarkedspension for de unge. Det vil betyde alt for de yngre generationer, der ikke kan se frem til samme vilkår som min generation, siger Kaj Jørgensen.

Samtidig fremhæver han den nyligt indgåede overenskomst, hvor det lykkedes at få nedsat anciennitetskravet for pensionen.

Men der har også været nedture, og Kaj Jørgensen tøver ikke med at sige, at fremtiden aldrig har set så sort ud, som den gør nu. Han opfordrer derfor sine kollegaer til at passe godt på de goder, han og hans forgængere har sikret medarbejderne, ikke mindst lønnen!

Tid til alt det andet
Kaj Jørgensen er 64 år, og glæder sig over muligheden for at kunne gå på efterlønnen. Men tiden skal ikke bruges til at hænge i sofaen.

Han har både en kone og tre børnebørn, der glæder sig til mere tid sammen med ham. Og så ser han frem til at få gang i golfspillet, rejser og svømning.

Det er fuldt fortjent, men forbundet vil savne ham i den faglige kamp. Hans indsats har gjort slagternes arbejdsliv bedre.