- Det er rigtig træls, det her!
Afdelingsformand for Fødevareforbundet NNF Nordjylland John Christiansen har ikke mange positive ord til overs for de engelske ejere af Danish Meat Company i Vrå.
Efter kun 10 uger på markedet, valgte ejerne i går at lukke slagteriet med øjeblikkelig varsel. Begrundelsen var, at det var for dyrt at slagte svin i Danmark, fordi notering er steget siden slagteriet åbnede i starten af april.
- Det er klart, at noteringen har betydet højere udgifter, end de havde regnet med. Men jeg synes faktisk ikke, at de har givet slagteriet en chance. De kunne godt have set, hvordan noteringen ville udvikle sig over en længere periode end 10 uger, mener John Christiansen.
Total mangel på respekt
Han kritiserer samtidig ejerne for ikke at udvise respekt overfor medarbejderne på slagteriet:
- Rigtig mange af de nuværende medarbejdere arbejdede på slagteriet, da det lukkede i 2008. Da de hørte, at slagteriet skulle genåbne, valgte de at kvitte deres job for at komme tilbage på Danish Meat Company. Og nu står de så igen tilbage med ingenting – ikke engang en ordentlig fyreseddel!, siger John Christiansen.
Medarbejderne blev i går orienteret om den øjeblikkelige lukning over telefonen. Først på mandag bliver der afholdt møde med medarbejderne. Her deltager også repræsentanter fra Fødevareforbundet NNF.
- Jeg ved, at mange virkelig har VILLET det her. De har kæmpet for slagteriet og har gjort, hvad de kunne for at få tingene til at fungere. Det er uværdigt af ejerne at behandle medarbejderne så usselt, som de gør nu, konstaterer John Christiansen.
Den sidste gris blev slagtet i onsdag, men på det tidspunkt anede slagteriarbejderne ikke, at det var slut…
Læs hvordan tillidsrepræsentant Bøje Sørensen har oplevet lukningen