Nyhed

Positive toner

Sommeren har budt på flere historier, der varsler lysere tider for slagteribranchen i Danmark. Det glæder Fødevareforbundet NNF.

Det har set sort ud længe, men henover sommeren har der været flere positive toner fremme vedrørende slagteribranchen i Danmark.

Tidligere på ugen kunne DR bringe historien om, at antallet af svin, der bliver sendt til udlandet for at blive slagtet er faldende. Det kommer blandt andet slagteriet Tican i Thisted til gode.

Samtidig har Danish Crown tidligere på måneden været ude og varsle genetablering af omkring 300 stillinger i Danmark. Det sker efter koncernen i marts fyrede 580 slagtere.

Tilfredshed i Fødevareforbundet NNF
Forbundssekretær for slagterområdet John Sørensen glæder sig over de små positive historier:

- Det har set sort ud længe, og det vil være dejligt, hvis det virkelig lysner i horisonten. Vi har desværre fortsat ledige slagtere gående, så for dem er det rigtig gode nyheder, at tingene begynder at vende, fastslår John Sørensen.

Det er dog ikke kun i Danmark, at Danish Crown regner med at få flere ansatte. Ifølge Børsen planlægger koncernen også at ansatte omkring 30 ekstra mand på slagteriet i Oldenburg syd for den danske grænse.

Læs artiklerne: