At arbejde med datalogi blev for stillesiddende for Jonas Møller Jensen. Så han skubbede tastatur og skærm til side og gik tilbage til rødderne: farens bagerforretning i Brædstrup i Midtjylland, hvor han fra barnsben havde været vant til at arbejde med i bageriet.
Her gik Jonas så i lære som bager, og den proces blev fuldendt på smukkeste vis, da den 27-årige midtjyde kunne forlade svendeprøven på Uddannelsescenter Holstebro med intet mindre end guldmedalje. Blot den tredje udgave af det ædle metal, som er uddelt til en nyudsprungen bagersvend.
-Det havde jeg godt nok slet ikke regnet med, lyder det beskedent fra Jonas, som foreløbig arbejder videre i faren, Ib Jensens virksomhed i Søndergade i Brædstrup.
Toppræstationen blev sikret gennem en meget flot indsats i alle svendeprøvens discipliner: store brødtyper, små brødtyper, store og små kagetyper og ikke mindst wienerbrød samt et 12-tal i teori.
-Et kæmpe til lykke til Jonas for den præstation. Jeg er meget stolt over, at vi har fået så mange dygtige unge folk ind i bagerfaget de senere år, siger faglig sekretær i Fødevareforbundet NNF Flemming Mogensen.
Han glæder sig til at følge Jonas og hans årgang ved de næste danmarksmesterskaber for unge bagere – og den efterfølgende runde om det europæiske mesterskab i England, hvortil Danmark traditionen tro sender de to bedst kvalificerede fra den nationale runde.